Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava terénu kolem altánu

Od: hortero odpovědí: 4 změna:

Mám altán ve svahu a uvažuji nad tím, jak okolní terén, pokud možno snadno upravit tak, aby vše vypadalo "dobře" a současně zem kolem nezkopal do takového úhu, kdy se mi na základy altánu povalí voda. Za případný nápad nebo ilustraci, odkaz budu povděčný.

Úprava terénu kolem altánu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dio
hodnocení

0x

Co prosim?

Okoli altanu si uprav jak chces, trava nebo dlazba nebo zamkova dlazba nebo sterk...

Pokud mas altan ve svahu tak to asi chtelo nejprve udelat bagrem ZAREZ, tedy srovnat placek tak aby se teren dal rozumne vyuzit. Pro 6 tunovy bagr hodinka prace, rucne tro budes upravovat mesic.

hodnocení

0x
Řešil jsem skoro to stejné. Musel jsem to odkopat nahoru přibližně metr a půl. Kde jsem následně udělal terasu ze zbytku cihel a kamení co se mi válelo tak různě po zahradě. Ale doporučuji spíš kopat bagrem než ručně. Ručně by jste to dělal docela dlouho.

hodnocení

0x

Máte na mysli takový jako "okapový chodníček"? ;)

hodnocení

0x

Tip pro příště: Terénní úpravy se dělají před stavbou a ne až po ní. Teď je to problém, možná i na ruční práci. Fotka toho mnoho neukázala, takže vůbec není jasné, jak to v prostoru vypadá. O základy bych se nebál, pokud jsou dobře udělané, vydrží. Problém je dřevostavba. Pokud chete provést zářez do terénu, musí být dostatečně daleko od "zadní" stěny. Ovšem pokud je to tak, že nad altánem je x-metrů svahu, který sbírá vodu, tak při průtrži bude problém vždy - s úpravo i bez ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]