Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, mám pár let Aloe a bez problému jí pěstuji. Poslední dobou má lehce nahnědlé listy po celé délce viz. obrázek. Listy měla vždy silné a ted jsou hubené, spíše placaté a hubené. Pěstuju jí na blakoně v polostínu, nemá žádný průvan, zálivka jednou za týden pokud je teplo až 14 dní při chladnějším počasí, pěstuju jí v propustném hlíně pro kaktusy a sukulenty. Nerada bych o ní přišla. Co s tím?
Moc děkuji za info.
Šťastná Jana
doplněno 27.05.09 08:51:Prosím o radu, na listech aloe se objevují hnedě skvrny. Co je to? Děkuji za radu
Byť píšete,že nemá žádný průvan,tak bych to tipla na nastydnutí možná i vkombinaci s s přelitím.
A ještě jeden dotaz - vy jste jí vynesla ven? Mě se taky vysuší když jí po zimě vynesu, jak nejsou zvyklý na sluníčko. Ale mě nehnědne, ale oranžoví. Ale je to jiný druh, tak možná že každá to dělá jinak. V tom případě bych zkusil jim tam tu vodu nechat, nejspíš to kořeny nemůžou utáhnout.
to bude málo slunce, kdepak polostín, to neni nic pro aloi (taky to může bejt houba, ale to by byly spíš skvrny) - Vřele doporučuji zeptat se odborníků z Receptáře na www.iReceptar.cz
Mohlo by to být jistým příznakem nedostatku živin. Vůbec se zde nehovořilo o hnojení! Navíc se mi zdá nádoba poměrně malá. Chtělo by to větší a z drenáží dole, aby bylo umožněno rostlinu během léta zalévat častěji, tak jednou za tři dny. Hnojit tak jednou týdně a vše bude OK.
Ahoj, aloe na fotografii nese jasné známky prochladnutí, aloe jestliže je zalitá, tak je choulostivá na teploty pod 10 C, a k těm před datem položené otázky docházelo, mě také bohužel nastydly moje aloe, no příští rok se holt nebudu na léto tolik těšit. Ps.: doporučuji větší květináč, neboť tento se mi zdá nestabilní a bylo by škoda polámaných listů, a více vody, hnojit nemusíte tak často, stačí jednou za měsíc. Ať Vám hezky roste...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.