Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi někdo poradit, jaký postřikovač koupit na zahradu? Měli jsme napřed jeden neznačkový, ten protékal prakticky ihned. Potom jsme koupili značku Gardena a asi po dvou letech praskl ventil na rukojeti, postřikovač teče a náhradní ventil je za 500,- což mi přijde nepřiměřeně drahé na to, že jsme jej celkově použili asi tak šestkrát. Máte tedy někdo zkušenost s postřikovačem, co trochu vydrží a hned neteče? Děkuji moc za vaše rady.
Můj asi nekoupíte. Je zděděný, těžší malířský a určitě mám déle jak 40 let. Asi koupíte plastový - lehčí a jen pro postřik na zahradě.
Zpravidla se po 3 letech musí vyměnit tvarované těsnění do hustilky nebo záklopka (dle konstrukce), opotřebí se (hodnota pár kaček). Zpravidla neseženete, není náhrady a postřikovač se vyhazuje. Pokud přes servis, cena práce je vůči snadno vyměnitelnému těsnění vysoká.
Také máme postřikovač Deza, starý 60 let, funguje a není sebemenší důvod kupovat nový. Spotřeba těsnění je minimální, dají se snadno vykroužit i koupit. Na stromy je dobrý dvoumetrový nástavec. Spolu s metrovým je tak možné dostat se téměř do pěti metrů..
Děkuji, nakonec jsme si tu Dezu koupili a dokonce už i vyzkoušeli, dobře se s ní stříká a vypadá, že vydrží. Myslela jsem, že něco takového se už ani neprodává.
To myslíte vážně, těch 49Kč.? Můžete sem dát odkaz na ten konkrétní postřikovač? A ještě ke všemu si tazatelka asi myslí, že jste jí dobře poradil. V Lidlu jsou obyčejné tlakové zahradní postřikovače od 5 stovek výš, a ty akumulátorové jsou přes dva tisíce. Momentálně tam jsou slevy, a dají se koupit i s akumulátorem a nabíječkou od dvou tisíc. Ale za 49 korun jsem tam teda nenašla nic, co by se podobalo zahradnímu postřikovači.
Ruční? Akumulátorový?
Používám nějaký levný akumulátorový (dokonce s nějakou olověnou baterií) a několik let bez problémů. Plastové rukojeti jsou zaměnitelné, takže mám rezervní z Číny. Ten jsem už jednou po zimním zmrznutí měnil.
A trysky taky z Číny, například
Jo a protože to má olověnou baterii, tak ji po každém použití dám na nabíječku + to samé několikrát přes zimu.
Měl jsem několik ručních a nevydržely. Přestal těsnit ten natlakovaný válec uvnitř, nebo se ručním pumpováním vydřel čep, ve kterém se páka otáčela. Navíc kromě mě nikdo nedovedl s nádobou na zádech s pákou pumpovat. Nikdy více.
od r. 2018 mám akumulátorový 20l G73216 GEKO - tehdy stál 1661,-Kč, tak se inspirujte.
Pro 4 stromy se starat celý rok o akumulátor? Co odejde dřív... aku, nebo nádoba. Mám ruční 5lt s ventilkem pro líné, co nechtěj pumpovat a připojuje se ke kompresoru- značka nevím, ale 8 let a v pohodě. Stříkáme i buxusy. Lehoučký..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.