Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skudce na kvetech narcisu a koniklecu

Od: mkk odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, něco nám ožírá kvety narcisu, a pravděpodobně i koniklecu (viz foto). Žádný hmyz ani slimaky jsme ale nenašli. Zadne jiné části rostlin poškozené nejsou. Pomůžete prosím?
Skudce na kvetech narcisu a koniklecu
Skudce na kvetech narcisu a koniklecu #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak přesně takto mám také ožrané narcisky. Ale já uvnitř našla dřepčíky. Jsou to miniaturní černí brouci, co rychle vyskakují, a dokáží zlikvidovat třeba celou úrodu, protože strašně rychle všechno sežerou. Proděravějí lístky salátů tak, že ty saláty ani nevyrostou. Když jsem na to letos přišla u těch narcisů, tak mám opravdu strach co bude dál. Existuje na ně postřik, ale na salátky se mi nechce tu chemii stříkat. Snad tady někdo ještě poradí lépe.

liska5
hodnocení

0x

Dneska jsem na děrovaném květu narcisu chytila maličkého černého broučka, asi 2 mm. Udělal mrtvého a padal. Stihla jsem ho lapit a zamáčknout. Vypadal, jako nějaký blýskáček. Těch je víc druhů. Dřepčíci jsou takoví "vystřelovací" a mají takový světlý proužek. Tohle dřepčík nebyl... A nebo nějaká jeho černá nemotornější verze/?/ Dva květy narcisů jako cedník. Pak bych rostliny posprejovala Mospilanem. Je systémovej, takže kdo si kousne, ten zhebne. Jen nevím, jak užitečný hmyz. Aby to neodnesla nějaká včela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]