Dobrý den, Uměl by mi někdo, prosím, poradit, proč mám na zahrádce obalenou rebarboru každý rok mšicemi, když je pro ně jedovatá a z jejích listů se připravuje i postřik proti mšicím? Děkuji, Martina
Možná proto, že rebarbora neobsahuje žádnou látku, která by mšice zabíjela? Babské rady (na rozdíl od "chemických" pesticidů) totiž nemusí být ničím podložené.
Nevím, jestli rebarbora jedovatá je, ale ti, kdo mají problémy s ledvinami, ji nesmí. Já jsem na zahradě rostliny určené k jídlu stříkala rozprašovačem s roztokem oleje a vody. Pokaždé protřepala a stříkala.
zaseja
Ano je jedovatá i pro lidi, ale ne po celou dobu vegetace, má jenom určitou dobu sklizně pro jídlo pak taky podle odrůdy.
Listy rebarbory jsou vysoce toxické, jelikož obsahují kyselinu šťavelovou. Konzumace příliš vysokého množství může být fatální, i když byste jich museli sníst asi pět kilogramů, abyste zemřeli. Konzumace malého množství ale může vést k nevolnosti, průjmům, potížím s dýcháním či pálení v ústech.
Rebarbora by prý pro mšice jedovatá být měla a prý se jí vyhýbají obloukem.. Proto mě to překvapilo, že mám mladé výhonky vždy úplně obalené - zřejmě jim vadí tedy jen dospělé listy. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.