Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brambory a škudci

Od: tomassitto odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Na podzim při sklizni brambor jsme měli chabou úrodu. Zkoušel jsem na to přijít a našel že nám na brambory lezou nějací červi. Nafotil jsem je. Teď před sazenim když dám brambor pod zem tak za 3 dny jsou tam zase. Ví někdo co to je a jak se jich zbavit? Má cenu vysazovat? Děkuji moc

Brambory a škudci
Brambory a škudci #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Zajímavé. To vypadá na mladé drátovce. Ale v takovém počtu? Dezinfekce půdy je problematická, zaorává se dusíkaté vápno, zároveň hnojí a ve vlhku se z něj uvolňuje kyanovodík, který má zlikvidovat škůdce.

tomassitto
hodnocení

Já si právě myslím, že je to nejaký druh mnohonožek. Jak na podzim tak na jaře jsou stejné velké, nedorostou velikosti dratovce.
riva

Že by dlouženka slepá? eagri.cz/...

pckop1

riva, podruhé dobře.

hodnocení

0x

Ať je to co je to, hlavně ty brambory vůbec nesázejte a okamžitě to všechno vyhoďte! Já mám ráda vše živé, ale tohleto je fakt moc. Pryč s tím!

liska5
hodnocení

0x

To je teda masivní. Brrrr. Pár let tam brambory nesázet, jestli jsou vázaní jen na brambory. Pokud tam poroste několik let něco jiného, tak by mohla ta "háďata" vyhynout. Zajímalo by mne, kterou zeleninu nežerou a do jaké plodiny by se naopak ještě pustili. Asi do všeho kořenového, možná i brukvovitého.. Máte to brambořiště velké? A můžete brambory zasadit jinde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]