Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych letos poprvé pěstovat jahody v truhlíku na balkoně, ale vůbec nevím jak na to. Je lepší zasadit semínko nebo koupit sazeničky? a jaký druh je nejlepší? chtěla bych takové co plodí stále, nemusí to mít veliké plody, ale radši častější.
Stačí na ně substrát pro pokojové rostliny? Mám plechový balkon s dírkama, takže tam moc slunka nejde, mám je raději umístit na parapet, kam svítí celý den?
Jahody, aby prospívaly a plody dobře zrály, potřebují slunce, dostatek vláhy (nikoliv přemokření) a jestli budete mít stáleplodící, tak i pravidelné přihnojování bio hnojivy např. tekutými nebo sušenými. Jsou i specielní hnojiva na jahody, já ale dávám přednost těm přírodním. Jinak se dají s úspěchem pěstovat přímo jahody určené pro balkon - bývají to i převislé odrůdy. V prodejnách zahradnictví nebo i supermarketech OBI, Bauhaus, Baumax se dají zakoupit na jaře již hotové sazenice a univerzální zahradní substrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.