Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní rychlospojka

Od: samurraj® odpovědí: 20 změna:

Hezký den všem.

Potřebuji poradit značku opravdu KVALITNÍCH rychlospojek na hadici 3/4"

Koupil jsem jakési rychlospojky Bradas bradas.cz/...

a ty teda tečou jak Niagára. A to jsem to postupně dotáhnul opravdu na krev. Z šesti neteče jediná. Myslel jsem, jestli to není třeba tvrdou hadicí (stáří cca 8 let), ale to asi ne. Zkoušel jsem tam dát jinou, kterou jsem doma měl a vcelku v pohodě po silném dotažení.

Díky za tipy.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x
Nasadit za tepla nebo zkusit zkratit o 10cm,mozna je tuhá na kraji.
hodnocení

To mě nenapadlo. Můžu zkusit nahřát horkovzduškou.

hodnocení

3x
Po zkušenostech a trapením různých pofiderních spojek a hadic už kupují vše jen od Gardeny a Karcheru, nejspolihlěvši jsou pro mě mosazné od karcheru (Samozřejmě dražší 250kč/kus) ale po 8 letech absolutně bez problémů. Před nasazením dávám konec hadice na minutku do horké vody (aby hadice pěkně změkla) pak nasadím a útahnu.

hodnocení

2x

Tak já mám taky vyzkoušeno dost a dost rychlospojek a nejlepší ale "bohužel" i nejdražší jsou od Gardeny.Níkdy netečou a neprotíkají.Právě ty laciné se nikdy neosvědčily.

hodnocení

hmm to je teda pálka, co jsem koukal, ale asi na zkoušku vyzkouším :) Ještě jsem koukal, že i Fiskars má rychlospojky, též by mohly být kvalitní.

hodnocení

2x
Pokud tečou ve spoji mezi spojkami, je to problém rychlospojek. Často je ale problém v tom, že je příliš levná tenká hadice a ani při úplném dotažení převlečných maticc rychlospojek na doraz nedojde k jejich dokonalému sevření a protíkají.
doplněno 17.04.23 17:05: @hejkal: Nene. tohle mám vyzkoušeno, že funguje špatně. Nesmí to být páska s lepidlem. To lepidlo začne slintat, uhýbat a matlat se a celé to vyklouzne. Musí to být něco bez lepidla, např. smršťovací bužírka.
doplněno 17.04.23 17:07: Nebo navlečený kousek zahřátím roztažené hadice, pokud tam ještě vleze.
Pokud tazatel dojde k závěru, že je ta hadice opravdu tenká, má možnost zvětšit její obvod namotáním několika vrstev třeba elektroizolační nebo jiné vhodné lepící pásky. Třeba i leukoplasti...
hodnocení

Hadice je tato: zahradni-hadice.heureka.c/...

ale jak říkám, po těch 8. letech je tvrdá jak blázen, ale to nevím, jestli to má nějaký vliv.

Pokud je ztrvrdlá a je chladno, nemusí dobře těsnit. Doporučuji uříznout posledních pár cm a hadici před nasazováním trochu nahřát. Ne moc, jen aby nebyla úplně tuhá, stačí tak 40°C.
hodnocení

tomkk - Tak jsem zkusil horkovzdušnou pistolí nejprve konec hadice zahřát a pak nasadit rychlospojku a bingo, funguje to! Otázkou je, co až hadice projde chladem, jestli to i poté bude těsnit. Ale děkuji za nápad, toto budu dělat vždy u nasazování nových rychlospojek.

hodnocení

2x

Siroflex – /... Kvalitní plastové hadicové spojky

makk
hodnocení

2x

Já kupuju Gardena, drahý, ale dobrý.

hodnocení

Gardena se tu objevuje často, tak asi vyzkouším nějaké rychlospojky z této firmy. A možná poté vyměním i hadici a koupím také Gardenu.

111®
hodnocení

0x
To vypadá ze hadice ma velky vnitrni průměr a nejde nasadit natesno. Take neni marné maznout zuby nahoře sadkem aby matice klouzala a nedrhla

hodnocení

0x

Gardena.

Ale co se týká zmíněné značky Bradas, tak loni jsem potřeboval na rychlo automatickou závlahu na kusu zahrady. Koupil nějkou šuntovní hadici a k ní tyto spojky a fungovalo to bez problémů. Neteklo nic a ani to nebylo potřeba nějak zvlášť utahovat.

111®
hodnocení

0x

a na Moravě mají spojky Hospodářské Potřeby Crhák, Hustopeče, Šafaříkova 6, hlavně mají neredukované 3/4 " na 3/4" včetně spojek, ale také 3/4na1/2"

psy
hodnocení

0x

Píšeš že: Z šesti neteče jediná.

jak si to máme přeložit? Jakože teče r, protýká a nebo neprotíká,?

brada z to je asi polská značka, výroba nejspíš v Číně. Já mám z Číny takový ten čep, jak se strká do rychlospojky a to má úplně jiný rozměr asi o milimetr takže to fakt netěsní :)

hodnocení

Asi jsem to blbě napsal. Z šesti rychlospojek funguje adekvátně jedna

zahradka

Zkoušel si je prohodit, jestli není problém v hadici?

Když tu Rychlospojku rozebereš, tak není vnitřní průměr hadice příliš velký na ten malý trn rychlospojky?
Protože pak to logicky nejde moc utáhnout, V závislosti na houževnatosti hadice...

Pokud ti to ale teče někde jinde, například v tom čepu, kde se strkají ty nástavce s Čepem s O kroužkem, no tak to je na reklamaci...

Já si podobné srandy kupuju v Tescu v regále, když to mají ve výprodeji, případně v lídl shopu, když to můžu kdykoliv vrátit do 3 let... Naposledy to byly třeba postřikovače a postřikovací pistole, za 49 Kč ks.

Pouze na místa, kde to dávám cizím lidem, a je tam tlak a vodovodní řád a slunko na to smaží a mohlo by způsobit únik vody, tak tam se snažím dávat kovové...

Gardeny fakt nekupuju, protože to je hodně předražené

hodnocení

No hadice je větší. Musím s ní točit, abych jí dostal do prostoru té rychlospojky mezi ty zoubky, které ji stlačují, ale to já neovlivním, jakou výrobce vyrobil hadici. Je to 3/4", stejně jako rychlospojka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]