Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za jak dlouho vyrostou papriky?

Od: kucharpepa odpovědí: 5 změna:
Dobrý den chci se zeptat. Před měsícem jsme sázeli semínka paprik 0,5 cm do země v květníku a zatím nic nevylezlo je to normální u paprik? Měsíc to už se mi zdá dlouho. Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x

Paprikám to dlouho trvá . Asi dva týdny. Já jsem je dával na konci unora a stejně jsou malinké (cca 5cm , dva lístečky) . Rajčata už mají hustou korunku a výšku 6 až 8cm . Ty jedou :)

hodnocení

2x

Právě kvůli hodně dlouhé době klíčivosti, se papriky vysévají už v únoru a hlavně potřebují mít odspoda teplo. Ne horko, ale teplo. Prostě aby nebyl substrát doslova studený. Já jsem kvůli tomu koupila takové ohřívací podložky, kde mohu regulovat teplotu. prodávají je i u nás, ale chtějí za to nekřesťanské peníze, tak je mám z AliExpressu už několik let a pořád fungují. Ale můžete dát květináčky někam poblíž radiátorů, ne na ně, to by se zase uvařila. Tak jestli jste vysadila před měsícem, není nic divného na tom, že ještě nevylezla. Ale příště vysaďte určitě v únoru.

hodnocení

0x

Hm, kdo ví, jestli semínka vyklíčila, nebo jestli měla stále vlhkost a nezaschla. Lepší je dát na vlhký ubrousek a když vylezou klíčky, dát do zeminy. Asi bych to nevydržela a jedno semínka vyhrabala. Ale papriky jsou o mnoho pomalejší, než rajčata, takže je lepší začít tř. koncem ledna, v únoru. Měsíc se mi také zdá dlouho, pohrabte párátkem, měli stále teplo a vlhko?

111®
hodnocení

0x

potřebují teplo kolem 28°C, dávám je na radiátor

hodnocení

0x

Na vyklíčení potřebují ze spodu teplo,tak 25 stupnů.Já je dávám na okno nad radiátorem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]