Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tečky na listech avokada

Od: lenk odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, prosím o radu, mám už rok zasazené avokádo, ale poslední dobou nějaké listy začínají žloutnout a odpadávat. Zespodu mají některé listy i takové tečky a bojim se, aby neslo o nějakou nemoc. Nevíte čím by to mohlo být? Předem díky moc za radu.
Tečky na listech avokada
Tečky na listech avokada #2
Tečky na listech avokada #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Hlavně dějte napadené avokádo pryč od jiných rostlin. Mohou to být nějací roztoči nebo druh puklice/?/. Každopádně je masivně napadené. Zkusila bych listy umýt kosmetickými tampony jarovou vodou / každý po použití vyhodit/ a pak postřik Mospilanem. Já osobně bych rostlinu vyhodila. Prodraží se to a výsledek nemusí být stoprocentní. Vypěstuji si časem jinou v jiných nádobách. Já jsem se musela avokáda zbavit, že přerostlo / je to strom/. Muselo jít někam do vestibulu, kde asi dlouho nevydrželo bez dobré péče. Už jsem neměla odvahu ho jít zkontrolovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]