Nejste přihlášen/a.
Buxus, Konica, minirododendron... To je klasický květináč, nebo nějaká krychle? Strom s korunkou by mohl ve větru květináč zvrhnout, pokud bude mít úzkou podstavu. Já, že bych zkusila sesadit několik různých rostlin a časem některé ubrat. Prostě, aby to bylo zaplněné a od začátku dekorativní. Jeden stromek, to nejvyšší do středu a k tomu třeba pár letniček ponořit i s větším květináčem. Mohla by tam být nějaký povislý břečťánek pro efekt. Ten nezmrzne. Na severní straně se daří fuchsiím. Ty se mi osvědčily. Jsou i vysší druhy, více barev a docela pevné a odolné, jen nevydrží mráz. Na zimu pak vyndat někam do vzdušné chladné místnosti a nebo zrušit. Ty dokážou po jarním vysazení kvést celé léto bohatě do prvních mrazů. Pokud chytnou mšice tak dvakrát za léto stříknout Mospilanem.
Pokud budete sesazovat dvě i více rostlin, pak by měly mít podobné nároky na podmínky, hlavně na kyselost půdy. Jehličnany, rododendrony, vřesy chtějí kyselou - s rašelinou a s možností posypat mulčovací kůrou. Ty fuchsie mi dobře rostly a kvetly v kyselejším stinném stanovišti, i když se doporučuje neutrál.
Zásaditější substrát má rád třeba šeřík /ten chce slunce/, bramboříky /polostín/. Stačí pak do univerzálu vmíchat drcené vaječné skořápky. Prodávají se i bramboříky mrazuvzdorné a šeřík zakrslý. Bramboříkům propustnou půdu a opatrnou zálivku, aby jim neuhnily brambory-hlízy.
Nejlepší bude navštívit nějaké okrasné zahradnictví a oni Vám nabídnou varianty. Teda pokud obsluha nebude nová brigádnice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.