Jako první bych zvolil jinou hlínu spíš vice písku nebo substrát na sukulenty nikoliv ne univerzální. A zalévat přibližně jednou týdně celkově nemají rádi přemokřenou půdu
Dejte raději písčitou půdu , vhodnou pro sukulenty. Tato "univerzální" zemina drží moc vody a aloe může uhnít
lora
Už se mě nechce vyměňovat...uvidím .. když tak časem vyměním..
liska5
Tak opatrně lžičkou odeberte povrchovou vrstvičku substrátu a nahraďte pískem. On se při zálivce postupně časem vpije do substrátu. Jde o pár lžic. Ideálně písek do akvárií.
lora
Květináč má ale spodní zálivku..tedy díra ve spod do misky..
liska5
Vespod bude dírka nebo dvě. Vypadá to jako originál souprava: kameninová miska s podmiskou. A jestli je to plast, tak zdařilý. Tohle mívá vespod dirky. Nebo holt dovrtat.
Chce to udržovat půdu stále suchou a zajistit dostatek slunce, aloe snad ještě nikdy nikomu nezahynula nedostatkem vody ( nadsázka: ) vždycky je to buď přelití nebo uhnití v důsledku vlhka, spálení sluncem při letnění - prudká změna intenzity osvětlení, přehřátí nebo právě nedostatek světla.
liska5
S tím nejsvětlejším místem máte pravdu, ale úplně bez vody ne. Tak jednou za dva týdny každé nalít po štamprli. To podle teploty v místnosti. V zimě, když ji dáme odpčívat do chladu 10-15°C, tak se nezalévá.
toki*
Ano, myšleno zalévat tak, aby půda nebyla vlhká, ale spíše suchá. Aloe, které mi nejvíce prosperují, byly paradoxně vždycky ty, které jsem zaléval velmi "lajdácky" : ) Děkuji za upřesnění.
Léta pěstuji aloe, ale jiný druh, uzké listy a hodně do výšky, mám ji u světla na parapetu, hlínu nijak neobměnuji je ve staré, až když ji přesazuji a roste jak divá, už ted je dost vysoká, zalívám tak akorát,ale moc vody nechce.d
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.