Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povadlé listy rajčat

Od: nevijka odpovědí: 6 změna:
Listy mých rajčat se mi zdají trochu povadlé (prověšené). Nevíte někdo čím to může být, nebo jestli to u rajčat tak je? Děkuji
Povadlé listy rajčat
Povadlé listy rajčat #2
Povadlé listy rajčat #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím si, že jsou v pohodě. Zalévat opatrně, jestli jsou na chladném místě.

sasa*

Hlavně ty nad radiátory...

hodnocení

2x
Vypadají krásně, více zalévejte, vidím, že zemina je poměrně suchá.

hodnocení

2x

Tak já bych je vyndala z těch okrasných obalů, a dala květináčky na podmisky. Takové rostlinky potřebují, aby kolem nich proudil vzduch, jinak začnou hnít kořínky. No a v těch obalech jsou moc "utopené" a jestli budete ještě ke všemu hodně zalévat, tak tu plíseň chytí. Rajčata nejsou okrasné rostliny, a ani těm moc tyhle ozdobné obaly na květináče nesvědčí, protože člověk pořádně nevidí, jestli není na dně stojací voda. To by musel každý den vyndávat a kontrolovat, a tohle většinou lidé nedělají, a pak se diví, že jim rostlina začne odumírat. Mluvím z vlastní zkušnosti. Když ta móda začala, tak jsem si také nakoupila všelijaké keramické ozdobné obaly a postupně je všechny vyházela.

nevijka
hodnocení

Já je tam mám spíš jako ochranu proti slunci, než jako okrasu. Když hodně svítí, tak svítí i na kořeny a kvetinacky se začínají zahřívat. Plánuji je přesadit do kbelíků.

Ale kořeny jsou přece chráněné hlínou. *co*A slunce jim dělá právě dobře. Ale dělejte jak myslíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]