Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé skvrny na listech avokáda, co s tím?

Od: nevijka odpovědí: 6 změna:
Zdravím, nevěděl by někdo co může způsobovat černání listů avokáda? Černé skvrny se šíří až nakonec celý list zčerná.
Černé skvrny na listech avokáda, co s tím?
Černé skvrny na listech avokáda, co s tím? #2
Černé skvrny na listech avokáda, co s tím? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maru*
hodnocení

2x
Většinou to bývá z přelévání, já zalívám v zime 1 až 2x za 14 dní, rozhodně ne častěji. Raději počkat, až začnou uvadat listy, než aby mělo víc vody, než je žádoucí. Mohlo by to být taky malým květináčem a kořeny nemají kam jit, ale jak vidím, tak máte kyblík, takže toto váš případ nebude.
Ještě taková speciální rada. Takhle vám z avokáda poroste tyčka...dřív nebo později chcípne. Nebojte se, ustrihnete vršek. Sice vás to bude bolet, ale za pár týdnu vyraší nové větve a mnohem zdravější.
nevijka
hodnocení

Zkusím tedy omezit zálivku.
Myslíte, že stejným způsobem ustřihnout vršek i u manga, taky z něj mám zatím tyčku?

liska5
hodnocení

2x

Zemina vypadá mokrá. Doufám, že ten kbelík má dole ve dně dírku, případně malých dírek několik. Jinak v něm stojí u dna voda, kořeny se dusí, i když substrát navrchu se zdá suchý.

nevijka
hodnocení

hodnocení

0x
Jak často jej zaléváte?
nevijka
hodnocení

Teď přes zimu moc ne. Tak 1x za 6 dní. Ale přesazoval jsem ho a před nějakou dobou jsme měli hodně smutnic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]