Nejste přihlášen/a.
prosím mám dotaz, mám šáchor, neboli papyrus, na koncích jsou listy suché, ne u každého stonku, ale je do dost, také nevím,kdy ho přesadit, mám ho v obýváku u okna.d
Papyrus je bahenní rostlina.Mám ho v kbelíku ve kterém je vždy nad zeminou trochu vody a rostlina je v bahnité zemině a je u okna,ale ne na přímém slunci.
já ho mám v květníku a v obalu, v obalu je stále voda, ale jenom tak 10 cm víc ne, takhle to dělala i moje máti a mám ho u okna na sever na stolečku,jinak se mu daří až na ty suché konce, i vyráží, zkusím ho přesadit, asi by se měl,pokud kořeny už jsou natěsnané, to zas bude, ho přesazovat,nejradši bych ho dala pryč,ale je to památka na mamku.d
To není žádná práce. Vytáhnout ty natěsnané kořeny a vrazit je do širší nádoby /s obalem/ a do nového substrátu, to máte hned. A ožije, a několik let zase máte klid.. Papyrus je nenáročný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.