Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máte někdo zkušenost s pěstováním zeleniny v truhlíku někde na terase? Např. ředkvičky, salát, špenát, mrkve s malými kulatými kořeny aspon či co by se tak dalo?
Jak vybrat správný truhlík, výška, barva?
Truhlík nejlíp v nějakém krytu aby na boky nesvítilo přímé slunce. Čím větší, tím stabilnější a snazší na údžbu. Já jsem pěstoval zeleninu v upravené zednické kádi 90L. Kryt byl z obroušených nalakovaných desek. Dá se takhle v podstatě všechno, u listové nejlíp ještě zakryté jako pařníček.
PS: Pro pokoj v duši dobré vyložit potravinářskou folií. Jak je to už větší objem, tak při dobré drenáži ani nebylo třeba dělat vespod otvory.
Mívám balkonová tajčata v truhlících, jahody / bacha na ptáky!/. V kontajnerech pár celerů, listovou petržel, pažitku, sibiřskou cibuli, hrášek, fazole - mi lezly po šňůrách, tymián, levanduli...Ale hlavně mám na balkoně kytky a keříky: muchovníky keřové na jídlo / taky po nich mohou jít ptáci/, a teď jsem si koupila zakrslý šeřík Miss Kim.. ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.