Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malina sladkolistá (mrazuvzdorná stévie) - jak vlastně chutná?

Od: toki* odpovědí: 7 změna:

Nemáte někdo zkušenost s tím jak chutná sladkolistá malina ((neboli sweet tea tian-cha, mrazuvzdorná stévie))? Údajně by neměla mít hořkost stévie a rubusosid by měla být jakási malinová verze steviolu - hodně podobný. Nikde ale není chuť popsaná nějak podrobně, takže si to absolutně neumím představit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Jestliže má být výtažek z jejích listů 200x sladší, než cukr, tak to v puse bude jako nějaká nahořklá pachuť. Asi bych to listí sušila a ten prášek přidávala do pokrmů úměrně té sladivosti. Mně ani ta klasická stevie v květináči nechutná. To raději omezím sladké jen na trochu sušeného ovoce a v nouzi dám čekankový sirup.

Napsala bych tento dotaz tam, kde nabízejí její sazenice. Koukám, že vyroste až 2,5 m a má trny, ale zase ta sladivost ta negativa vyváží.

toki*
hodnocení

Právěže, mně stévie vůbec nechutná kvůli té hořkosti (jo tak aspoň je léčivá:). A tady mě zaujalo, že tohle by mělo být lepší, jenže co to znamená "lepší".*smich*

toki*
hodnocení

(Co je pro jednoho lepší, může být pro druhého horší)

toki*
hodnocení

...jestli to má nějaké obtěžující aroma, jak moc tam je cítit to "listí", maliny mi přijdou právě celkem hořké*poctar* atd. moc děkuji.

danak
hodnocení

0x
Tak já sem pak dám vědět. Jedna rostlinka by mi měla přijít.
danak

Tak chutná to úplně jinak než stévie, nic zvláštního, prostě cukr s malinovým listím.

liska5

Díky za info. Jinak malinové výhonky suším na čaj. Ale z lesních malin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]