Zdravím, ve cvičení proběhla diskuze 3 zralých žen. Shodly se na naklíčení semínek mezi zvlhčenými papírovými utěrkami. Pak nastal problém. Jedna semínka dává do hlíny klíčkem dolů, druhá klíčkem nahoru a třetí semínka položí do květníku na placato. Jak to děláte vy?
Mrkev mne také nebaví protrhávat, ale nedovedu si představit, že bych si předpěstovala mrkev v platech od vajíček. Mrkev pěstuji na zimní uskladnění, a také sklízím a jím v průběhu celé sezony, to bych musela mít těch plat desítky, aby z toho něco bylo. Kolik té mrkve sklidíte?
id
Jedno plato = 30 mrkví. Předpěstuji doma, než zakopu do záhonu tak trochu proříznu spodek plata. Doma se musí častěji zalévat, plato dost saje vodu. Jedno plato už mám v pařeníku. Jak přestane v noci mrznout, druhé plato jde ven. Tak to dělám od jara do zámrzu. Neuskladňuji na zimu. Koupím 4 kg mrkve, 2 kg petržele, celer a nastrouhám na slzičky. Přidám libeček, pažitku a naplním na placato opakovatelně zavírací sáčky z Lidlu. V mrazáku mám úhledný stoh zeleniny na zimu.
Aha, docela zajímavé. Už je pozdě, ale asi příští rok vyzkouším, abych viděla jak velké mrkve touto metodou narostou. Možná to bude fajn. A já právě také mrazím nakrájené s pastiňákem a celerem. Ale kupovat se mi tu mrkev nechce, když mám zahrádku. Já té zeleniny sním hodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.