Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sadit okurky?

Od: id odpovědí: 9 změna:
Zdravím, ve cvičení proběhla diskuze 3 zralých žen. Shodly se na naklíčení semínek mezi zvlhčenými papírovými utěrkami. Pak nastal problém. Jedna semínka dává do hlíny klíčkem dolů, druhá klíčkem nahoru a třetí semínka položí do květníku na placato. Jak to děláte vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x
Na Marka zasaď oharka a je jedno jak, klíček půjde vždy směr dolů.

id
hodnocení

Super odpověď. Všechy ženy měly pravdu. Já se jen lekla, když sadím klíčkem dolů, že to celý život dělám špatně. Děkuji.

07.04.23 22:04
hodnocení

0x

Já takto

Jak sadit okurky?
Jak sadit okurky? #2
id
hodnocení

Paráda ! Já zase do plat od vajíček dělám mrkev. Jak doma povyroste, celé plato přendám na záhon.

To jsou sadbovače,ne plata od vajíček...

id
hodnocení

A já snad tvrdím, že to nejsou sadbovače? Tak velká plata ani nejsou. Jen jsem přidala jinou možnost předpěstování čehokoliv.

Mrkev mne také nebaví protrhávat, ale nedovedu si představit, že bych si předpěstovala mrkev v platech od vajíček. Mrkev pěstuji na zimní uskladnění, a také sklízím a jím v průběhu celé sezony, to bych musela mít těch plat desítky, aby z toho něco bylo. *co*Kolik té mrkve sklidíte?

id
hodnocení

Jedno plato = 30 mrkví. Předpěstuji doma, než zakopu do záhonu tak trochu proříznu spodek plata. Doma se musí častěji zalévat, plato dost saje vodu. Jedno plato už mám v pařeníku. Jak přestane v noci mrznout, druhé plato jde ven. Tak to dělám od jara do zámrzu. Neuskladňuji na zimu. Koupím 4 kg mrkve, 2 kg petržele, celer a nastrouhám na slzičky. Přidám libeček, pažitku a naplním na placato opakovatelně zavírací sáčky z Lidlu. V mrazáku mám úhledný stoh zeleniny na zimu.

Aha, docela zajímavé. Už je pozdě, ale asi příští rok vyzkouším, abych viděla jak velké mrkve touto metodou narostou. Možná to bude fajn. A já právě také mrazím nakrájené s pastiňákem a celerem. Ale kupovat se mi tu mrkev nechce, když mám zahrádku. Já té zeleniny sním hodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]