Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bobkovišeň hnědnutí listů

Od: tazatel odpovědí: 6 změna:
Uz od nasazeni mi hnednou listy na bobkovisni celorocne - viz foto, nevite, kde je problem a co s tim? Moc dekuji.
Bobkovišeň hnědnutí listů
Bobkovišeň hnědnutí listů #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

1x

Z mého pohledu je to nevhodné stanoviště, kde se v zimě i z jara střídá sluníčko s mrazem a průvanem i úpalem. Zemina není až tak důležitá. Máte tam i lalokonosce (okousané listy od krajů) . Mám rovněž rozrostlou bobkovišeň v trávníku a v některých letech dokáže počasí, výše popsané, s rostlinou pěkně "zacvičit". myslím si, pokuď se po střihu vzpamatuje, že se dočkáte v dalších letech stejného problému.

liska5
hodnocení

0x

Sorry, ale takhle vypadají keříky, co je očůrává pes. Jinak by jí prospělo osvobodit ji od drnů a přidat kýbl kompostu. Ta tráva jí bere vodu i živiny. Pak odstranit všechny suché větvičky a případně postřik proti houbovým chorobám.

tazatel
hodnocení

Psa nemame, obcas chodi kolem kocky, nevim, jestli tam curaji. A zase vzdyt tam ty travy neni moc, pred zimou jsme davali kolem dokonce mulcovaci kuru.

111®
hodnocení

0x

mulč bych odstranil aby půda mohla dýchat, napadené listy odstranit a postřik proti plísni. Proč nekoukneš na net na pěstování bobkovišně? suché pruty vystříhat, celou bych ji o 1/2 sestřihl, ona koření dlouho a možná má víc nadzemní hmoty než kořenů a nestačí to vyživit..

hodnocení

0x
Zkuste stříkat železem, mohla by to být chloroza, tedy nevhodná půda k pěstování bobkovisni.
dohnivak

taky to mám tak, ale listy otrhám a ona jede dál, zalívám dle potřeby a když je mladá tu trávu kolem bych asi vytrhala,aby mohla dýchat,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]