Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahnízdí u nás špaček?

Od: konadra odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes jsem viděla špačka, jak nesl materiál do budky. Bylo to pouze jednou, pak odletěl. Budka je asi 2, 3 m vysoká.

Špaček chce budku výš. Mohl by zahnízdit i v takové výšce?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Na Moravě je každý špaček brán jako škodná.Jsou i jiní ptáčci k zahnízdění v budce.

liska5

Ti malí /sýkorky, rehci,../ dají přednost budce s menším otvorem.

nov
hodnocení

0x

Záleží kde se nachází vaše budka. U nás na zahradě v zahrádkářské kolonii hnízdil špaček opakovaně a budka byla cca 2,5 - 3 m vysoko. Během týden tam měl klídek. Kdykoliv jsem se /většinou o víkendu/ objevila na zahradě, tak měl problém a bál se létat do budky, šíleně vyváděl a křičel na okolních stromech.

konadra
hodnocení

Budka je na ovocném stromu asi 2,3 m vysoko. Byl tam dneska a nesl materiál do budky. Máme ještě 4 ovocné stromy.

Budeme se tam ale často bohužel kolem budky pohybovat. Máme pod stromem záhony, které je třeba zalévat. Budka nebyla určená pro špačka. Je např. pro rehka, nebo lejska, sýkoru. Tak jsem zvědavá, jestli se tam ten špaček ubytuje.

Lavičku, na které sedíme máme asi 6 metrů od budky. Jestli se tam ubytuje, tak se budeme snažit, abychom k budce moc nechodili.

Děkuji za odpověď.

nov

Jestli máte třešeň, nebo rostou v blízkém okolí, máte naději osídlení budky mnohem větší. :)

konadra
hodnocení

Ano. Máme třešeň na zahradě a v okolí jsou také třešně.

Doufám, že je pak neobere všechny.:-D

Mám ptačí budku na ptáčnici, pod kterou mám sezení. Sýkorkám to nevadí.

liska5

Sýkorkám ne. Měli jsme sýkorku v trubce od věšáku na prádlo na trávě u domu. Když jsem věšela, ona nalítávala s krmením pro mladé. Sousedi zas měli sýkorky v poštovní schránce na brance. Museli dát na schránku nápis, aby jim dávali poštu k sousedům, že schránka je obsazena.:-D

Jinak špačci chodí krást jinam a svoje třešně prý vynechávají. Prý.

matka
hodnocení

0x

Vy než to tady vyřešíte, tak vyvede 2x mladý!

konadra
04.04.23 19:06
hodnocení

:-D

stirecek
hodnocení

0x

Pěkný večer. Na třešně dávám budky pro ohlídání úrody a pozdější sklizeň těch na které nedosáhneme. Proto máme třešně zdravé, bez vrtule třešňové a to i bez postřiků. Asi proto, že nemají čas v přezrálých plodech dorúst a zakuklit se.Navíc je radost pozorovat pána domu, jak odhodlaně brání ostatním v přistání a plenění. Mělo by se jim u Vás líbit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]