Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mladá broskev kvete, co mráz?

Od: dohnivak odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám dotaz, vloni jsme koupily broskvičku a zasadili, ujala se a už kvete, co bych měla udělat, aby nezmrzla, zatím tady bylo na nule, ale co když bude větší mráz,čím jí zakrýt, jestli vůbec.děkuji,d

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Vloni? No u takového stromku není plod výhodou. Namísto vysilováním se výživou plodů potřebuje správně růst. A plodit až potom.

dohnivak
hodnocení

Dobře a to znamená co, že ji mám porazit,měli jsme plnou zahradu broskví a meruněk, ale už byly staré,d

riva

Zapěstovat (kotlovitou) korunu.

hodnocení

1x

Nechte květy zmrznout. Co nezmrzne, vyštípat. Takto mladý stromek má kořenit a růst a ne plodit.

dohnivak
hodnocení

já vím, že nebude plodit, jenom je mi to líto, byla jsem ráda, že se loni vůbec chytla, za to jsem ráda,d

hodnocení

0x
Obalit netkanout textilií. Dát pod broskev nějaké nádoby s vodou nebo rozdělat oheň pod stromem/okolo stromu. Je to docela dost náročné aby jste uchránila broskvi před mrazem. Já už takto týden bojují s meruňkou.
dohnivak
hodnocení

No uvidíme, třeba u nás v děčíně takový mráz nebude, ale takto mladá začne rodit kdy, asi za několik let,že staré jsme museli vykácet, nebo zašli,d

hodnocení

0x

Stromek jste vysadila loni, to znamená, že na to aby plodil, je ještě moc mladý. Pokud by na něm nějaké plody byly, tak by se správně neměly nechávat uzrát, aby se stromek nevysiloval. Ale chápu, že se těšíte, mám to také tak.:) Ale správné to není. Takže pokud květy zmrznou, bude to pro tu broskev jenom dobře. ;)

dohnivak
hodnocení

jo díky, možná tady v děčíně takový mráz nebude, nebudu tam nosit kýble s teplou vodou a pálit ohen, jak mi tu někdo radil, nebo obalit pytlovinou,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]