Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy se stříká třešeň?

Od: konadra odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

kdy udělat postřik proti monilioze u třešně?
Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x
Když kvete. Někdo stříká 2x - na začátku a konci kvetení.

mate59
hodnocení

0x

Při nakvetnutí 10-15% květů 1. postřik a jak začnou opadávat květné lupeny 2. postřik.Proti červivosti /jak začne kvést bez/1. postřik,po týdnu až 10 dní 2.postřik.

hodnocení

0x

Letos jsem sehnala postřik proti monilóze třešní Magnicur Quick. Prodavačka mi kladla na srdce, že mám stříkat při kvetení, ale v návodu je při červenání plodů. Může mi někdo poradit, co je správně?

riva

Stříkat v době, kdy monilióza stromy ohrožuje. Na jaře se dostává skrze květy a proto se stříká na začátku a konci kvetení. Jako hniloba pak ohrožuje dozrávající plody, takže před zráním, po krupobití a podobně.

Není nad rady odborníků. Vám děkuji a jdu stříkat.

riva

Na fotce nejsou třešně, ale meruňky cca 20 m od sebe. Dle toho se rozhodněte, jestli má smysl stříkat. Letos je doba kvetení kvůli chladnu velmi dlouhá a tedy je i velmi dlouhá doba, kdy mohou být stromy napadeny. Meruňky, višně, třešně a už i švestky a broskvoně.

Kdy se stříká třešeň?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]