Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání tůjí - mráz

Od: bukaj odpovědí: 4 změna:

Je možné stříhat tůji březen/duben,když je v předpovědi počasí občasný mráz?neuškodí to čerstvě střiženým tůjím(reznutí)?

Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

Mráz to nijak neovlivní. Po stříhu nůžkami vám to stejně zrezne ať to stříháte kdykoliv. Správně by se mělo průběžně zaštipovat, což ovšem při radikálním řezu, množství a výšky není reálné.

liska5

Já si jednu tújku tvaruji, že ji stříhám 2 - 3x do roka a nic mi nerezne. Stříhám v období duben až říjen. Když je takhle ledový vzduch, tak ne. Je jí přes 15 let a je to takový bochánek vysoký 30cm.

jiofa

Zreznutím myslím zaschnutí ran po střihu, což nějakou dobu trvá než obrazí a vše zamaskuje. Někdo se nad tím ani nepozastaví. Nějakou dobu je to nepříliš vzhledné.

dohnivak
hodnocení

0x

thuje se stříhají jednou nebo dvakrát do roka, bud třeba červen a pak září, nebo až v srpnu, ted se nestříhají protože je to zbytečně,začnou vyrůstat až duben,květen, tak to mám já, mám jich dost na zahradě i celý živý plot a zahradník vždy přijde v srpnu a vezme všechny.d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma stříhání tůjí

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]