Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit dřevo do udírny?

Od: lukoveccc odpovědí: 10 změna:

Prodává některý obchod Obi, Baumax atd... dřevo na uzení?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Radši bych se zeptal někde na pile. Tam bývá tvrdé dřevo.

hodnocení

1x
Dobrý den, myslím že jsem v OBI viděla jen udící štěpky a v Hornbachu udící lupínky.. Dříve v OBI bývalo dřevo na uzení,ale již delší dobu jsem ho tam neviděla.

riva
hodnocení

1x

Používá se buková štěpka (nejčastěji), tak snad bukové dřevo (třeba do krbu) i když nebude označené jako na uzení.

Pokud často udíte, můžete zvážit pořízení elektrické udírny s vyvíječem kouře a tam je spotřeba štěpky nízká . Já mám nějakou Borniak UW 150 a ta si vše hlídá sama - spotřeba štěpky cca 2l / 24 hodin a elektřiny tak 10 kWh/ 50 kg vepřového.

Dobrý den, nebyl by na vás možný nějaký kontakt? Uvažuji o koupi elektrické udírny a potřeboval bych nějaké info. Díky
riva
Dotazy se řeší tady, odpovědi zajímají více lidí. Danou elektrickou udírnu mohu doporučit.
Nechtěl jsem tady řešit technické detaily udírny, když se tu řeší dřevo na uzení. Ale i tak děkuji za doporučení

lukoveccc
hodnocení

Mohu použít do udírny toto, i když tam není napsané do udírny? baumax.cz/...

Samozřejmě můžeš. Jen všechnu kůru odštípat. Jinak to bude hořký.
Udírnu napřed nahřát, pak teprve udit.

martin101110
hodnocení

0x
Tak nejlepší je se podívat na bazar nebo se poptat po trnkovem/svestkovem dřevě. Ideální na uzení a plno lidí jej prodává. A nebo, pokud máte čas a chuť, si najít suché svestky, domluvit se s majitelem a porezat. Tak budete vědět,že máte opravdu kvalitní drevo a máte to i ekologické. :)

Švestku jo, ale až na konec. Na dvě hodinky. Topím bukem a dubem. Vše samozřejmě bez kůry. Většinou udím v sobotu. V pátek odpoledne zatopím a topím tak na sto stupňů. Do doby než jdu spát. Ráno v sedm osm zatopím znovu a kolem desátý dávám maso do dokonale vyhřáté udírny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]