Zakoupila jsem magnolii na kminku 200cm . V loňském roce mě ji zahradnické firma zasadila v únoru. Po té lehce narašila na koncích větví a veškeré malé lísteček postupně uschly. A celé léto byla bez listí.Prikladam fotografie prosím o konzultaci co je špatně . Děkuji za jakoukoliv informaci
Na vině je nevhodná půda a výživa. zkuste přidat železo a lehkou vláhu. doplněno 28.03.23 12:17: Případně přihnojit vápnem, které je pro rostlinu důležitý
Jak byla bez listí, tak už volám na tu firmu, co ji sázela. Magnolie mají mělké kořeny hodně do šířky. Na slunném místě bude mít asi málo vody. Zejména když je tam folie a pod ní špatná půda bez humusu. Vápník jsem nikdy nepřidávala, ale hnojivo na azalky a nebo rašelinný substrát. Já bych odstranila tu černou geotextilii kolem ní /v okruhu asi 1,5 m od kmene/a do toho prostoru přidala humózní zeminu s rašelinou, několik koleček.
sarka*
Samozřejmě , že zahradnictví firmu jsem volala ihned a několikrát . Což také přijeli. A neustále dohady , že jsme ji přelili. Že mají postup správný . A nakonec uvidíme příští rok a vymenime ji. Letos zde byli a verdikt , nic nevyměníme vy jste jí přelili. Nechtějí vůbec slyšet , že strom byl špatný . Vůbec nevím na koho se obrátit. Dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.