Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o oleandr

Od: dohnivak odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych se zeptat, jak pečovat o oleandr po zimě, je v garáži a na jaro půjde ven, slyšela jsem, že se má zastřihnout, ale nevím přesně kde, zůstaly mu uschlé konce květů,nevím,zda je odstranit, a také jestli ho mám přesadit,je mladý asi půl metru vysoký,dík,d.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Ty uschlé květy opatrně vylomte v tom kolínku hned pod květem snadno křupnou. Žádné velké stříhání už ne, to byste přišla o květy. To na podzim se zkracují nejstarší větve, aby se do příští sezóny rozvětvily. A bacha, rukavice. Rostlina je velmi jedovatá!

dohnivak
hodnocení

dík, pokusím se to udělat a mám ho znova přesadit,nebo stačí za jak dlouho,d

liska5

Přesadit? Podle toho v čem ho máte? Jestli v malém původním kontajnerku, tak ano.

dohnivak
hodnocení

není v kontejneru, už je v květníku, není uplně nový, ale nevím jak často se má přesazovat, jinak ho máme v létě venku a na zimu v garáži,d

hodnocení

1x

Když staré květenství vylomíte, připravíte se o poupata, které na něm letos znovu vyraší. Na půlmetrovou rostlinu stačí průměr květináče 20-25 cm. Složení hlíny 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl písku. Pokud nebudete letos přesazovat, vyplatí se přihnojit 1x za 14 dní Kristalonem Gold (ale to i v případě přesazení). Jestli máte skleník, nechte rostlinu přirychlit, možná vykvete už počátkem května.

dohnivak
hodnocení

tak děkuji, vidíte, tady mi paní radi, abych staré květy vylomila u kolínka,že to křupne,tak co, tak to nechám být, jinak on není nyní koupený,už je delší čas,ale ještě není velký,akorát nevím to přesazování, asi nebyl ještě přesazen.d

nvo
Ten odkaz je skvělým návodem, co se týče mě, oleandry se zabývám asi 20 let a mám asi 40 rostlin, celkem asi 15 druhů. Ani to nemusí být záruka, že mám pravdu.:)
dohnivak

děkuji vám za ochotu, článek je solidní tak já nic seřezávat nebudu, uvidím jak dopadne,dík.d

hodnocení

1x

Mám dva a nikdy nic nevylamuji. Akorát na konci sezony vylomím ty dlouhé lusky, ve kterých jsou semena. Ty vadí a rostlinu vysilují. Mám celou zimu v letní kuchyni, kde se netopí a zaleju tak jednou za zimu a pak touto dobou. Kvetou mi bohatě celou sezonu. Když ho vyndám ven, tak maximálně oberu nějaké suché listí, ale na květy nesahám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]