Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat, jak pečovat o oleandr po zimě, je v garáži a na jaro půjde ven, slyšela jsem, že se má zastřihnout, ale nevím přesně kde, zůstaly mu uschlé konce květů,nevím,zda je odstranit, a také jestli ho mám přesadit,je mladý asi půl metru vysoký,dík,d.
Ty uschlé květy opatrně vylomte v tom kolínku hned pod květem snadno křupnou. Žádné velké stříhání už ne, to byste přišla o květy. To na podzim se zkracují nejstarší větve, aby se do příští sezóny rozvětvily. A bacha, rukavice. Rostlina je velmi jedovatá!
Když staré květenství vylomíte, připravíte se o poupata, které na něm letos znovu vyraší. Na půlmetrovou rostlinu stačí průměr květináče 20-25 cm. Složení hlíny 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl písku. Pokud nebudete letos přesazovat, vyplatí se přihnojit 1x za 14 dní Kristalonem Gold (ale to i v případě přesazení). Jestli máte skleník, nechte rostlinu přirychlit, možná vykvete už počátkem května.
tak děkuji, vidíte, tady mi paní radi, abych staré květy vylomila u kolínka,že to křupne,tak co, tak to nechám být, jinak on není nyní koupený,už je delší čas,ale ještě není velký,akorát nevím to přesazování, asi nebyl ještě přesazen.d
Mám dva a nikdy nic nevylamuji. Akorát na konci sezony vylomím ty dlouhé lusky, ve kterých jsou semena. Ty vadí a rostlinu vysilují. Mám celou zimu v letní kuchyni, kde se netopí a zaleju tak jednou za zimu a pak touto dobou. Kvetou mi bohatě celou sezonu. Když ho vyndám ven, tak maximálně oberu nějaké suché listí, ale na květy nesahám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.