Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchovný řez třešně

Od: michaelap odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, prosím o radu ohledně výchovného řezu třešně, podnož colt. Vysazená byla na podzim 22, nebyla námi po výsadbě nijak upravována.
Ačkoliv jsem studovala videa p.Urbánka, přiznám se, nejsem z toho moc moudrá v případě řezu naší třešinky. Děkuji!

Výchovný řez třešně
Výchovný řez třešně #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinm*
hodnocení

1x
Já bych to udělal následovně- už by se mělo sice budovat druhé patro, ale já bych nechal zatím pouze jedno. Takže nechat hlavní vetev - terminál a dvě boční větve. Tu jednu (v obrázku zaznacena žlutě, nasmerujte pomocí provázku a tyče na červené místo. Všechny tyto tři větve zakratte o jednu třetinu a všechny ostatní odstraňte. Pokud budete mít dotaz, můžete mi napsat na ja.sadar@seznam.cz.
Ať se vám pestovani daří.:)
Výchovný řez třešně #3

kukol
hodnocení

0x

podívat se na postavení větví, max 3 kosterní vřetena nejlépe v uhlu 45stupnu, popř zastrihnout na vnitřní očko, vybrat jeden terminal, zastrihnout, ošetřit po střihu

liska5
hodnocení

0x

Jen bych počkala na teplejší počasí. Teď má zase na čas mrznout. To peckovinám stříhání nesvědčí, pak hrozí klejotok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]