Dobrý den, prosím o radu ohledně výchovného řezu třešně, podnož colt. Vysazená byla na podzim 22, nebyla námi po výsadbě nijak upravována. Ačkoliv jsem studovala videa p.Urbánka, přiznám se, nejsem z toho moc moudrá v případě řezu naší třešinky. Děkuji!
Já bych to udělal následovně- už by se mělo sice budovat druhé patro, ale já bych nechal zatím pouze jedno. Takže nechat hlavní vetev - terminál a dvě boční větve. Tu jednu (v obrázku zaznacena žlutě, nasmerujte pomocí provázku a tyče na červené místo. Všechny tyto tři větve zakratte o jednu třetinu a všechny ostatní odstraňte. Pokud budete mít dotaz, můžete mi napsat na ja.sadar@seznam.cz. Ať se vám pestovani daří.
podívat se na postavení větví, max 3 kosterní vřetena nejlépe v uhlu 45stupnu, popř zastrihnout na vnitřní očko, vybrat jeden terminal, zastrihnout, ošetřit po střihu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.