Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pestovani bobkoveho listu

Od: tm odpovědí: 7 změna:
Pestujete někdo bobkový list? Máte ho celoročně venku nebo jen v květináči a na zimu dovnitř... jak rychle roste? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Celoročně určitě ne. V létě venku a jakmile mají teploty jít pod nulu dávám domů
futra

Já s bobkáčem dělám to samé.

hodnocení

1x
Musí na zimu domů. Nevydrží víc jak -5 na zimu do studené chodby a omezit zálivku na minimum. Přežije i když se zaleje jednou za 14 dní. Je li v květináči tak se do výšky moc nevytahuje, spíš obráží od spodu tenkými výhonky. Tři čtyři roky se udrží tak do metru. Pak už je lepší ho na zimu zastřihnout.

tm
hodnocení

0x

A sušíte listy? Já právě někde četl, že vydrží do -10. Takže do květináče. V paneláku na lodžii v zimě prakticky nemrzne nikdy, ale zase v létě to těžko uzalívám, zvlášť když jedeme na týden pryč. A na chalupě když dám na zimu dovnitř, tak dobrý, ale když tam přijedeme a zatopíme, tak by měl chvíli +5, pak +22, pak zase +5... trochu m+ děsí představa, jak pořád stěhuji velký květináč

Sucho mu nevadí. Když byl na schodech do patra a zapomnělo se na něj tak přežil bez zálivky skoro celou zimu. Sice hodně proschl ale na jaře znova obrazil. Listy z toho co o stříhám při zmenšování koruny normálně usuším ale jinak není problém si dojít utrhnout v zimě přímo z keře.
tm

Jenže na balkoně v paneláku, tzn. v létě klidně 40°... to nevím, jak by dlouho vydržel bez vody. To bych radši zvážil na té chalupě, kde jediný problém v zimě vidím v tom, že po příjezdu se oteplí z 5 na 22, pak to zase klesne a takto několikrát dokola. No mohu vyzkoušet))

mariecihakova
hodnocení

0x

Mám dva keře, v květníku přes léto venku přes zimu v chladné místnosti. Roste hodně pomalu, lístky sklízím každý rok na jaře (nevím, jestli je to tak správné?), lístky usuším a uskladním. Behěm roku, když potřebuji trhám čerstvé do jídla nebo na čaj. Podle mě není tak voňavý jako z když ho očicháme na stromě v Chorvatsku, ale používám ho ráda, je můj a ten čerstvý mi dělá radost.Jo a moc se nestříhá, jen koncové větvičky s pár lístky, nevím, jestli by to vyholené dřevo od spodu obrazilo? Má to časem kmínek i když to pěstuji jako keř, od spodu neobrůstá. Nejsem odborník, je to jen moje zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]