Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnijí cibulky tulipánů

Od: tulip odpovědí: 14 změna:
Ahoj,
na podzim jsme zasadili nově koupené cibulky tulipánů, bohužel máme v zahrádce asi 2 metry bez tulipánů. Cibulky jsou po vyndání ze země shnilé a plesnivé. Tu a tam je nějaký shnilý i mezi zdravými. Netuší někdo podle fotografií, čím by to mohlo být? Máme obavu, jestli jsem si s novými tulipány napřitáhli i nějaké škůdce. Děkuji za rady

Hnijí cibulky tulipánů
Hnijí cibulky tulipánů #2
Hnijí cibulky tulipánů #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možná plíseň tulipánová. Vybrat a vyhodit do směsného odpadu. Od koho jste koupili?

doplněno 22.03.23 13:51:

Pošlete jim fotky, ať se vyjádří. Dejte pak vědět. S cibulovinami od nich jsem problém zatím neměl, ale sazenice rostlin jsem již u nich reklamoval.

tulip
hodnocení

Jahodárna Brozany
Já jsem si koupil kosatce a po kontrole jsem zjistil , že jsou cibulky kompletně napadeny mšicemi . Tuto stránku bych už nikdy k nákupu nevyužil
Mario

hodnocení

1x
Příště bude lepší to namořit sulkou jako česnek. Cibulce to neublíží a plíseň by ji nepřežila. Možná že byly jen mělko zahrabané a nepřežily pro to, že namrzly. Měly přijít do hlíny hned z kraje září. Jestli jste je dávali později tak může být chyba i tam.
tulip
hodnocení

Další podzim namoříme, sázeli jsme v září. Taky mě napadlo, že omrzli, na druhou stranu jsme našli čouhat asi 3 cibulku z poloviny ze země a jsou zdravé jak fík.

Sulka nepomůže, sázení až v říjnu plně vyhovuje.

Pokud tady komentáře tvrdí že by mohlo jít o plíseň tulipánovou, tak sulka má v popisu práce plísně ničit. Cibulky, zasazené v září ještě dokážou vytvořit kořínky a traduje se že ty kořínky za velkých mrazů zatáhnou hlízu víc do hloubky. Nejsem žádný vědec abych měl potřebu to experimentálně dokazovat ale za nás platilo- když jdou děti do školy, jdou tulipány do země.
pckop1

Představy o Sulce máte své, nebudu vám je vyvracet, ale není to tak. Sázení tulipánů do teplé půdy může být také jedna příčina hnití cibulek.

hodnocení

0x
Nemáte tam hodně vody nebo těžkou půdu? Případně kde jste je koupila?
tulip
hodnocení

To si nemyslím, je to z mírného kopce, voda se tu nedrží, povrchově to vypadá rovnoměrně vyschlé. Přidávám další fotky.
Hnijí cibulky tulipánů #4
Hnijí cibulky tulipánů #5
Hnijí cibulky tulipánů #6
tulip
22.03.23 13:39
hodnocení

Hnijí cibulky tulipánů #7
Nemohli být nějak poškozené při koupení?
Tak konečně se mi načetl i ten poslední obrázek. Je to pravděpodobně plíseň tulipánová je potřeba odstranit každou infikovanou respketive napadenou rostlinu ihned odstranit i s cibulkou a vyhodit. Případně se zkuste obrátit na prodejce
tulip
hodnocení

Docela mě naštvali. Tři byly plesnivé a poslali i špatný počet, 2 cibylky chyběly. Reklamovali jsme a chtěli zaslat náhradní za chybějící, místo toho poslali na účet doslova pár korun jako kompenzaci. Posílám foto z reklamace.
Hnijí cibulky tulipánů #8

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]