Ahoj, na podzim jsme zasadili nově koupené cibulky tulipánů, bohužel máme v zahrádce asi 2 metry bez tulipánů. Cibulky jsou po vyndání ze země shnilé a plesnivé. Tu a tam je nějaký shnilý i mezi zdravými. Netuší někdo podle fotografií, čím by to mohlo být? Máme obavu, jestli jsem si s novými tulipány napřitáhli i nějaké škůdce. Děkuji za rady
Příště bude lepší to namořit sulkou jako česnek. Cibulce to neublíží a plíseň by ji nepřežila. Možná že byly jen mělko zahrabané a nepřežily pro to, že namrzly. Měly přijít do hlíny hned z kraje září. Jestli jste je dávali později tak může být chyba i tam.
tulip
Další podzim namoříme, sázeli jsme v září. Taky mě napadlo, že omrzli, na druhou stranu jsme našli čouhat asi 3 cibulku z poloviny ze země a jsou zdravé jak fík.
Pokud tady komentáře tvrdí že by mohlo jít o plíseň tulipánovou, tak sulka má v popisu práce plísně ničit. Cibulky, zasazené v září ještě dokážou vytvořit kořínky a traduje se že ty kořínky za velkých mrazů zatáhnou hlízu víc do hloubky. Nejsem žádný vědec abych měl potřebu to experimentálně dokazovat ale za nás platilo- když jdou děti do školy, jdou tulipány do země.
pckop1
Představy o Sulce máte své, nebudu vám je vyvracet, ale není to tak. Sázení tulipánů do teplé půdy může být také jedna příčina hnití cibulek.
Tak konečně se mi načetl i ten poslední obrázek. Je to pravděpodobně plíseň tulipánová je potřeba odstranit každou infikovanou respketive napadenou rostlinu ihned odstranit i s cibulkou a vyhodit. Případně se zkuste obrátit na prodejce
tulip
Docela mě naštvali. Tři byly plesnivé a poslali i špatný počet, 2 cibylky chyběly. Reklamovali jsme a chtěli zaslat náhradní za chybějící, místo toho poslali na účet doslova pár korun jako kompenzaci. Posílám foto z reklamace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.