Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palma - která to je, jak se o ní starat

Od: marenka* odpovědí: 8 změna:

Krásný den všem, mám dotaz, koupila jsem si za dvacku *smich* v Albertu palmičku, kterou mají pojmenovanou palma. *bum*Nevím jaký to je druh, nevím jak zalévat.

Moc děkuji za rady.

Palma - která to je, jak se o ní starat

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, patrně budu opraven, ale mám dojem, že by to mohla být palma datlová. Kdysi jsem ji zkoušel pěstovat, ale nebyl jsem v tom úspěšný. V odkazu jsou obecné rady k palmám. Zdravím!

airinka.svet-stranek.cz/...

doplněno 05.06.13 13:11:

Nemáte zač. Tím určením druhu si nejsem jistý, ale možná to není podstatné. Hlavně, aby Vám pěkně rostla.

marenka*
hodnocení

Ou, díky moc. Jdu si to pročíst. ;)

marenka*
hodnocení

Datlová palma to určitě není, opravdu někdo nevíte? *plac* Jde o to, že některé druhy chtějí opravdu velkou zálivku, některé naopak, jen malinko vody, při sebemenším přelití okamžitě hynou. Děkuju

borax*

že by tady ta? palmycycasy.cz/...

marenka*

Já nevím. ale na tuhle nevypadá. Tahle z odkazu mi přijde jako rostlá do jednoho, tlustého kmenu, to co mám je spíš jako tráva. Stvol a z něj dva listy, resp. jeden list, který se rozdvojuje. Ostatní, stejného druhu jež měli v obchodě měli místy takovou bobulku těsně u zeminy. Záhada *smich*

ukulele*

je to druh Arecy, nejlevnější palma co je na našem trhu. záhada je to jen pro vás, co myslíte že byla ta bobuka? slupka z palmového semene.

doplněno 06.06.13 23:08:

ceskestavby.cz/...

doplněno 06.06.13 23:10:

zajímalo by me,kdo ohodnotil tu odpověď, datlová palma, když je naprosto zřejmé, že to datlová palma vůbec není.

marenka*
hodnocení

hodnocení

0x

Možná velmi mladičká howea belmoreana? Další listy už by měly být mnohem víc zpeřené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]