Nejste přihlášen/a.
Krásný den všem, mám dotaz, koupila jsem si za dvacku v Albertu palmičku, kterou mají pojmenovanou palma.
Nevím jaký to je druh, nevím jak zalévat.
Moc děkuji za rady.
Dobrý den, patrně budu opraven, ale mám dojem, že by to mohla být palma datlová. Kdysi jsem ji zkoušel pěstovat, ale nebyl jsem v tom úspěšný. V odkazu jsou obecné rady k palmám. Zdravím!
doplněno 05.06.13 13:11:Nemáte zač. Tím určením druhu si nejsem jistý, ale možná to není podstatné. Hlavně, aby Vám pěkně rostla.
Datlová palma to určitě není, opravdu někdo nevíte? Jde o to, že některé druhy chtějí opravdu velkou zálivku, některé naopak, jen malinko vody, při sebemenším přelití okamžitě hynou. Děkuju
Já nevím. ale na tuhle nevypadá. Tahle z odkazu mi přijde jako rostlá do jednoho, tlustého kmenu, to co mám je spíš jako tráva. Stvol a z něj dva listy, resp. jeden list, který se rozdvojuje. Ostatní, stejného druhu jež měli v obchodě měli místy takovou bobulku těsně u zeminy. Záhada
je to druh Arecy, nejlevnější palma co je na našem trhu. záhada je to jen pro vás, co myslíte že byla ta bobuka? slupka z palmového semene.
doplněno 06.06.13 23:08:doplněno 06.06.13 23:10:zajímalo by me,kdo ohodnotil tu odpověď, datlová palma, když je naprosto zřejmé, že to datlová palma vůbec není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.