Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horká spojka motorovky

Od: fdf odpovědí: 24 změna:

Ahoj, dnes jsem řezal s motorovkou a při řezání se mi začalo kouřit z pod krytu u řetězu. Tak jsem to sundal a dost se kouřilo od toho místa kde je spojka a spojka byla zhnědlá? Řezal jsem max 15 minut než jsem si toho všiml potom už ne.. Čím to může být způsobeno? Jsem v tom nový tak uplně nevím! Provozní kapaliny byli naplněný tak nevím kde hledat chybu. Pila je nová nařezalo se sní tak 2 prostorové metry dřeva. Díky moc :)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Na 99% to je rukama, nízký otáčky v řezu = spojka klouže a hřeje se. Blondýn novou pilu zlikviduje za 15 minut *smich* ještě chvilku a začly by se tavit plasty okolo *ua*

Držet v točkách v oblasti max. Mk - max. výkon.

fdfd
hodnocení

Řezal jsem už víckrát s řetězovkou a nikdy takový problém nebyl tahle je jiná tak nevím.. Otáčky držím naplno. Předpokládám že ji vadí když se zajede do kmenu a tím se tedy sníží otáčky popřípadě se mi stane že se zastaví. Vím že je to rukama ale zatím jsem ten problém neměl.

Čím to je že se mi ta pila v kmeni zastavení při řezu a to na ni vyloženě netlačím? Kolikrát s emi stane že zatlačím to je mi potom jasné. Díky!

asd1

Slabá

nebo moc shozený omezováky..

Co to je za pilu?

fdf
hodnocení

Nějaká Oleo Mac gsh 510. Já to nekupoval protože bych vybíral lepší no.. Bohužel pracuju s tím co je mi dáno..

Shozený omezováky jsou myšlený jak prosíM?

asd1

Slabá čína a dlouhá lišta = neni divu že to neutáhne... Na to se dávaj řetězy kde každý druhý zub chybí ;)

hledej "omezovák řetězu" - určuje tloušťku piliny a tím i odpor zubu v řezu.

fdf
hodnocení

Jo bohužel.. Co by člověk chtěl za ty peníze. Já ji bohužel nevybíral jinak bych šel do stihlu něčeho lepšího ale to je jedno.

Jinak s těma omezovákama by být nic nemělo když je řetěz novej ne? Pořezalo se fakt max 2 prostorový metry..

asd1

Novej řetěz je OK, někdo omezováky ubrousí aby to líp řezalo, často lesáci ale k tomu maj 3x silnější pilu.. Při broušení řetězu se zub postupně kus ubrousí, pak je třeba ubrat i omezovák aby tříska nebyla moc slabá (zub se směrem dozadu snižuje), je na to měrka a plochý pilník..

Za stejný prachy jde pořídít výrazně lepší pila a nejen Stihl (ten si drží kvalitu ale nechá si jí tvrdě zaplatit) nebo HQ (ta u hobby pil je spíš už jen čína a značkový je jen nápis na pile a cena..)

Tady musíš do řezu pouštět opatrně aby nepadaly otáčky, vhodný by bylo dát 30 cm lištu ale to jsou další prachy navíc, to jen když bys jí měl "na furt", držet ideálně ostrý řetěz (i čistý dřevo = brousit po každý nádrži pár tahů pilníkem, nejlíp s vodítkem) a mít správně naplý řetěz..

fdf
hodnocení

Pilník mám tak ho vezmu a přetáhnu párkrát a uvidíme. Díky moc. :)

Co řetěz? Viděl už pilník?

Dlouhá lišta, tupej řetěz, to se skoro nemusí tlačit a nejede to.

asd1 Nízký otáčky mu to chcípnou. Shozený omezováky, to jsem ještě u hobíka teda neviděl, spíš naopak-zuby brousí a na omezováky sere.

fdf
hodnocení

Jak říkám, řetěz je novej. Vyjeto tak nádrž a půl cca.. Pilník už mám takže před příštím řezání to vezmu..

Zase nemusíš brousit každou nádrž, když na to nebudeš tlačit. Správný přítlak na lištu je samotná hmotnost pily (tím také zjistíš, jestli je správně ostrý řetěz), případně při bočním řezu ekvivalent toho.

fdf
hodnocení

Původně jsem měl v plánu to stáhnout aspon co každou druhou nádrž. Uvidím co to stím udělá :) díky

Brousit je třeba dle okolností. Většinou stačí tak tři tahy každou druhou nádrž.

hodnocení

0x

Nemáš zacvaklou brzdu? :-D

fdf
hodnocení

Nene řetěz se točí! :D

I rukou ho posuneš?

fdf
hodnocení

Ano, nemyslím si že je moc přetažený ani volný. Když se víc zahřeje tak ho mírně dotahuju protože visí.. Ale jinak normálně studený řetěz rukou protočím

hodnocení

0x

Tak chyba bude v odstredivej spojke,fotka spojky by napovedala viac.

fdf
hodnocení

k pile se dostanu zítra tak případně vyfotím

fdf
hodnocení

Ahoj, po naostření řetězu všechno ok. Nutno dodat že jsem nasel jeden zub kterej vzal asi kov takže vše abroušeno a jede ok musí se na ni pomaleji aale jede.

A čo si myslíte,že ste tým dosiahli? Len to,že ak bola malá chyba na spojke tak za chvíľu ju budete meniť komplet.

Tak tady se lidi pokoušejí přijít na to, proč je problém a blondýna, které nejede auto nakonec řekne, že tam nemá benzín *zed*

Mimochodem, pomaleji... Víš o tom, že pilu musíš před přiložením roztočit? Doufám, že to neděláš až teprve při kontaktu s klackem.

fdf

Pilu roztočím na max otáčky ještě před kontaktem s dřevem. Pomaleji bylo myšleno že na ni netlačím. Předpokládám že problém s tou spojkou byl v tom že jsem řezal a řetěz se ve dřevě pravidelně zasekával. Po naostření ten problém není a dávám na to více pozor a zatím není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]