Nejste přihlášen/a.
Jak prosím zastřihnout tuto hrušeň? Ty vlky skoro všechny a nechat jen uprostřed? A ty starší ponechat? Nebo taky nějak zakrátit. Minulý rok měla teda hodně plodů, ale byly trochu bez chuti.
Děkuji
To jsem sama zvědavá, co vám poradí. Tady se něco prošvihlo. Chudák bez opory, Ještě neměla korunku už jste jí nechali hromadu plodů, což ji v mládí vysílí. Stačí dvě tři hruštičky jako vzorek.. Já bych ta základní kosterní starší nechala a zkrátila o třetinu, a ty vlky každý promyšleně buď vyhnula a vyvázala a taky zakrátila, některé odstranila, některé vlky zkrátila na pár oček. Ten mladý silný vlk uprostřed bych nechala, jako budoucí terminál. Představivost to chce. Hrušky jdou zpravidla do vřetena. Hezké to nebude, ale nějak se to musí řešit. taky kolem vyplet a přihnojit. Jinak vlky odstraňuji , až když jsou olistěné. Tím se potlačí jejich bujení.
Dobrý den,ta hrušen byla už někdy řezaná?Mladý stromek ze školky,se nesmí litovat a první rok seříznout razantně na 1/3,další rok na 2/3 a pak už jenom o kousek zastřihávat.Jinak je to u špičáku.Když neseříznete 1, roky razantně,vysílíte strom,na kerých budete mít brzy plody.Tedy vůbec nevím ,co bych podnikla s touto hrušní,přemýšlela bych dlouho.Nemáte v okolí zahradníka,který by měl představlivost.?Ikdyž podotýkám,každý zahradník by to udělal trochu jinak,ale jistě né špatně.Ale co další roky,ted by to chtělo trpělivě vytvarovat,alespon po 3 léta
Zdravím všem děkuji za odpověď.
Dnes jsem teda něco odstranil a zakrátil, ale asi to ještě bude chtít. Ale chci ještě koupit vosk na rány. Zatím jsem to provedl nějak takto.
Jinak jsem stromek kupoval hned nadšeně po nastěhování z bytu na barák, bohužel v Kauflandu v nějaké slevě... Ostatní že zahradnictví vypadají lépe. Ještě tu mám jednu jabloň Idared a je to taky katastrofa . Velmi křivé a nezastřihnute. Tak nevím jestli ji celou nezrušit... Nebo ještě nějak zachraňovat... Přiložím taky foto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.