Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na ibišku

Od: ln odpovědí: 3 změna:
Zdravím všecky. Dlouho jsem bojovala s molicemi na ibišku, těch se mi snad podařilo zbavit prostředkem Careo Ultra, ale stále byl ibišrk jakýsi povadlý a ulpívaly na listech lepivé mapy. Před 10 dny jsem omyla všechny lístky jarovou vodou a ibišek osprchovala, po oschnutí postříkáno careem. Po 10 dnech (včera) dalsí postřik careem, tentokrát už bez omytí, dále jsem ibišek ořesadila, nedařilo se mu v příliš velkém květináči. Měl viditelně slabé, hnědé, potrhané a neduživé kořeny. Dnes přesazen, 1 den od druhého postřiku careem a ibišek vypadá takhle, dokonce vidím i škůdce, kteří mám pocit, že tam včera ani nebyli.
Dokážete identifikovat škůdce? Mám dojem, že Careo ultra nějak nepomáhá...:(

Škůdce na ibišku
Škůdce na ibišku #2
Škůdce na ibišku #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Opakování postřiku nemá moc význam, škůdci se na chemii stávají rezistentní. Nevím, co za potvory to máte Vy, já měl na ibiškách roztoče a nic moc nepomáhalo. Až mi kdosi poradil postřik listů (oboustranně) řídkým roztokem obyčejného jaru. Neoplachovat, nechat zaschnout. Opakovat po vylíhnutí další generace. Škůdcům se zalepí dýchací cesty a udusí se - na to si rozhodně rezistenci nevytvoří.

hodnocení

1x
Hlavně tam nedávejte olej , já si takto odrovnal citroník :)
Určitě zkuste insekticidní tyčinky do hlíny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]