Ahoj všem. Prosím VÁS... Krbové kamna mám prvním rokem. Takže nevím co se týče dřeva skoro nic. Kupoval jsem štípané suché dřevo. Teď ale se naskytl kus lesa. Bylo tam dost čerstvých polomu borovice. Chci se zeptat, mám to už doma a nastipane.muzu dát syrové dřevo do sklepa? Nezačne to plesnivet nebo co s tím? Děkuji za jakékoliv rady
V žádném případě. Dřevo dejte do rázu na vzduch . At to luftuje . Zakrýt nějakým plechem vršek , nebo starým linolem , at na to nejde deštovka . Optimálně nechat dva roky schnout , a potom do venkovního vzdušného dřevníku .
Pokud se jedná o suchý sklep s trvalým průvanem, tak na krátký čas ano. Ale dřevo se nechává uschnout venku, stačí ochránit jen proti dešti, dřevo na povětrnosti lépe vyschne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.