Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký je to strom?

Od: babajaga® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

při pěším výletu jsem našla zajímavý strom. Na rozlehlých loukách remízek - a tam rostl. Upoutaly mě jeho velké pupeny, zčásti už rozpuklé. Měly barvu do vínově červené. Na obrázku to není vidět, utrženo již asi před týdnem. Jinak strom vysoký, s hladkou kůrou. Tvar pupenů mi připomíná známé "kočičky." Vrbu jívu. Ale není to ono.

Nikdy jsem si ho v přírodě nepovšimla, až teď. Ví, prosím, někdo z vás, o jaký strom se jedná? Děkuji - Jaga.

Jaký je to strom?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

Řekl bych topol osika. Budou to květní pupeny jehnědy. Listové jsou ty špičaté. Bez záruky.

liska5
hodnocení

0x

Já mám pocit, že už jste tu loni dávala stejnou otázku a podobnou větvičku. Pamatuji si, že jsem tipovala JILM a teď opět tipuji stejně.. Jilmů je u nás několik druhů. Dejte vědět, až to bude mít listy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]