Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředkvičky škůdci

Od: jane12* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, prosím o radu...
Na listech ředkviček se vyskytly černé tečky viz foto. O jakého škůdce nebo chorobu se jedná? A lze to nějak napravit?
Předem děkuji za odpověď.

Ředkvičky škůdci
Ředkvičky škůdci #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Nevím, jestli je to Váš případ, ale dirky na listech ředkviček dělají dřepčíci, takoví ti malí skákaví broučci. Nemají rádi mokro, tak postřikovat a kypřit půdu. Prý pomůže mořit osivo. Tak to do budoucna. Jinak poprvé vidím ředkvičky vyseté v miskách. Ředkvičky se sejí přímo do půdy ven nebo do pařeniště, kde definitivně dorostou.

jane12*
hodnocení

Děkuji Vám moc za rady. :) ano.. ale nemám možnost zahrady. Tak alespoň zkouším, co poroste doma. Ředkvičky jsou malý a rychlý, tak jsou se salátem jako první testovací zelenina. Sama jsem na to velmi zvědavá.. :D

hodnocení

0x

Také jsem tento nápd někde zahlédla, ale nevěřím, že opradu vyroste něco, co bude k jídlu. Dejte prosím vědět, jak to dopadlo. :) A takovéto dírky dělají dřepčíi, ale když to máte doma,tak nevímkde by se u Vás vzali. Ledaže by už byli v tom substrátu. *co*

jane12*
hodnocení

Ok. Budu zde o tom informovat. :) Substrát je propařený, avšak i přesto je to asi jediné rozumné vysvětlení.
jane12*
hodnocení

Zdravím Vás ☺ V příloze jsou fotografie, je to cca po dvou měsících od vysetí semínek. Plody nejsou příliš veliké, v tomhle bych pro příště zvolila již od začátku objemnější sadební květináče. Postupně ředkvičky i s natí zpracovávám, a některé jsem přesadila do velkého květináče, kde rostou jako z vody (avšak mi přijde, že síla možná jde více do listů nežli do plodů - uvidím, až je budu sklízet).☺

Ohledně mého původního dotazu, ten problém na ředkvičkách nakonec sám vymizel, postupným růstem rostliny.

Ředkvičky škůdci #3
Ředkvičky škůdci #4
Ředkvičky škůdci #5

hodnocení

0x

No, na velkou úrodu to nevypadá, ale lepší než nic. A nejdůležitější je, že Vás to baví a že máte radost.:) Ale asi se opravdu budou spíše tvořit naťě. Ale někde jsem četla, že i ty se dají jíst, přimíchané k jinému salátu. A Ty vaše určitě, protože to ničím nestříkáte. A děkuji za to, že jste nezapomněla, a ukázala jak to dopadlo. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]