Nejste přihlášen/a.
Nevím, jestli je to Váš případ, ale dirky na listech ředkviček dělají dřepčíci, takoví ti malí skákaví broučci. Nemají rádi mokro, tak postřikovat a kypřit půdu. Prý pomůže mořit osivo. Tak to do budoucna. Jinak poprvé vidím ředkvičky vyseté v miskách. Ředkvičky se sejí přímo do půdy ven nebo do pařeniště, kde definitivně dorostou.
Také jsem tento nápd někde zahlédla, ale nevěřím, že opradu vyroste něco, co bude k jídlu. Dejte prosím vědět, jak to dopadlo. A takovéto dírky dělají dřepčíi, ale když to máte doma,tak nevímkde by se u Vás vzali. Ledaže by už byli v tom substrátu.
Zdravím Vás ☺ V příloze jsou fotografie, je to cca po dvou měsících od vysetí semínek. Plody nejsou příliš veliké, v tomhle bych pro příště zvolila již od začátku objemnější sadební květináče. Postupně ředkvičky i s natí zpracovávám, a některé jsem přesadila do velkého květináče, kde rostou jako z vody (avšak mi přijde, že síla možná jde více do listů nežli do plodů - uvidím, až je budu sklízet).☺
Ohledně mého původního dotazu, ten problém na ředkvičkách nakonec sám vymizel, postupným růstem rostliny.
No, na velkou úrodu to nevypadá, ale lepší než nic. A nejdůležitější je, že Vás to baví a že máte radost. Ale asi se opravdu budou spíše tvořit naťě. Ale někde jsem četla, že i ty se dají jíst, přimíchané k jinému salátu. A Ty vaše určitě, protože to ničím nestříkáte. A děkuji za to, že jste nezapomněla, a ukázala jak to dopadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.