Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Jsem před výběrem zahradní sekačky. Mám jasno v tom, že chci benzínovou (akumulátorům v tomto segmentu pořád nějak nevěřím), ze všech těch značek jsem nakonec vybral Husqvarna nebo ještě Honda. Rád bych měl sekačku bez pojezdu, ale bohužel dneska mají pojezd už všechny kalé sekačky.
Jde mi spíš o typ motoru. Husqvarna nabízí 3. 1) Husqvarna 2) Honda 3) Kawasaki
Od Husqvarny se mi líbí tato, která má skvělý výkon, záběr i objem koše:
Od Hondy toto:
Obě mají motor Honda. S motorem Husqvarna a KAwasaki nemám absolutně žádné zkušenosti. Co vy na to?
Příliš nechápu proč nechceš sekačku s pojezdem. Pojezd u sekačky je dobrá věc. Ty sekačky na které odkazuješ vypadají dobře, ale ta Husqvarna nemá ve výbavě mulčovací sadu a je k dispozici na dokoupení zvlášť (mulčování je dobrá věc) a ta Honda zase nemá boční výhoz což také není špatné. Jinak proč až tak drahé sekačky? Myslím si, že i o polovinu levnější by mohly dobře plnit svůj účel. Myslím si také, že u těch Husqvarna a Honda se určitou část ceny platí za tu značku.
Dobrou zkušenost mám s motorem značky Briggs & Stratton. V sekačce už slouží cca 20 let, bez problémů.
Jelikož kolem domu a na dalších sekaných plochách je víceméně pouze mírný svah, tak je mi pojezd k ničemu a zbytečně to tak prodražuje sekačku, ale jak říkám, ve vyšším segmentu je pojezd již automaticky.
Sekačku s mulčováním jsem nikdy neměl. Jelikož mám kompost, tak veškerou trávu spotřebuji právě na něj, ale klidně bych sekačku s mulčováním vyzkoušel, proč ne. Jednou za čas nemusí být špatné trávu přímo zmulčovat a vytvořit tím hnojivo pro trávník. Že ta Honda nemá boční výhoz je mi jedno, ostatně vůbec nevím, k čemu bych ho využil, když sekám trávu do sběracího koše pomocí zadního výhozu.
Jinak levné značky ze zásady nekupuji. Takže všechny ty Weibangy, Hechty, Oleo-macy apod. bych nikdy do baráku nechtěl. Vždy kupuji jen prověřené značky a od zboží vyžaduji, aby prostě vydrželo dlouho, aby nic neodpadávalo a klidně si za to rád připlatím.
Jen na okraj: jak pojezd, mulčování i boční výhoz je základní vybavení sekaček. Co se týče Weibangu, mám ho 8 let bez poruchy. Vůbec bych ty značky nehaněl, většinou motor BaS. Pár let službu splní, pak se jim pokloním a koupím modernější. Že Husky, Honda je značka až tak už není pravda, vše Made in China, možná vyrobené v jedné fabrice, akorát den jiný. Ale každý má jiný názor a vkus. A votom to je.
olda: Pokud jde o ten pojezd tak ho nemají spíše některé sekačky levnější do asi 7500 Kč, ale u tak drahých sekaček jaké zvažuješ koupit si ani nedovedu představit aby ho sekačka neměla. Je to dobrá věc kterou se ocení především při delším sečení a to ani nemusí být terén ve svahu nebo v kopci. Já bych sekačku bez pojezdu nechtěl, ale je to každého věc jestli chce pojezd nebo ne. Jinak chápu, že někteří co mají velké příjmy a hodně peněz tak levné věci včetně sekaček ze zásady nekupuji aby mohli ukázat, že oni na to mají a aby ty peníze někde utratili. Jak dlouho vydrží sekačka záleží především podle toho jak se kdo o ní stará a jak hodně se jí použivá.
antonis: Značkou je všechno bez ohledu jestli je to Husqvarna, Honda nebo třeba Weibang, Hecht, Oleo-mac apod.. Někteří si ale myslí, že některé více známé a dražší značky budou lepší a možná si neuvědomují, že určitá část ceny je za tu známou značku. To, že mnohé věci jsou Made in China to si asi ne každý uvědomuje což samozřejmě nemusí automaticky znamenat, že je to vše horši kvality. I levnější sekačky dokážou splnit to co nějaké drahé známé značky. Všechno včetně sekaček má svoji životnost a jednou doslouží. Za cenu nějaké drahé sekačky je možné mít i několik levnějších které i kdyby vydržely trochu méně, tak ve skutečnosti to možná vyjde levněji než jedná drahá. Každý na to máme asi trochu jiný názor.
...někteří co mají velké příjmy a hodně peněz tak levné věci včetně sekaček ze zásady nekupuji aby mohli ukázat, že oni na to mají...nevím zdali mám velké /neúměrně/ příjmy, ale radši si také připlatím za kvalitu. Je to potom radost s takovým nářadím pracovat. Kdysi jsem ěl pilu Partner a jak jsem něco musel řezat tak jsem měl osypky a říkal si co se dnes po...potentuje. Nyní mám dvě profiHusqvarny a je to radost si jít zařezat. Takže i takovýto může být pohled na danou otázku. Já nyní klasickou sekačku prakticky nepoužívám protože okolo stromů a domu očistím křoviňákem a pak doseču traktůrkem. Osobně si myslím, že kvalita a technické parametry jsou u obou strojů velice identické. Já sobně bych zašel do kameného krámu a nanečisto si obě varianty odzkoušel . A z které budu mít lepší pocit, která se mi bude líp startovat, ovládat... tak tu bych zvolil. PS - ten pojezd bych i na rovině také považoval za velice přínosný.
ivanhorseman: "nevím zdali mám velké /neúměrně/ příjmy, ale radši si také připlatím za kvalitu. Je to potom radost s takovým nářadím pracovat." Ono záleží co kdo považuje za velké příjmy. Obvykle ti co mají hodně peněz si myslí, že mají málo a rádi by měli ještě více a pak ještě všude rádi dávají najevo, že mají málo, protože v bankách mají pouze pár miliobnů a také někteří i pohrdají těmi co nemají tolik co oni a nemohou si dovolit tolik utrácet. Nevím kolik máš ty a ani mne to nezajímá a je mi to jedno. Dražší tak jak si to někteří myslí ne vždy znamená kvalitnější, ale mám dojem, že některým jde především o to aby se pak měli čím chlubit, že mají něco drahé nebo aby lépe mohli utrácet přebytek peněz. Pro mne radost pracovat s nářadím spočívá v tom když i levnější mi funguje dobře tak jak by mi možná fungovalo i něco drahé a že jsem na tom ušetřil nějaké peníze. Možná se mnou nebudeš souhlasit, ale i takový může být pohled na to za kolik co koupit. Každý se na to díváme z jiného pohledu.
"Já sobně bych zašel do kameného krámu a nanečisto si obě varianty odzkoušel . A z které budu mít lepší pocit, která se mi bude líp startovat, ovládat... tak tu bych zvolil." To je sice dobrá rada, ale ve kterém obchodě mají možnost zákazníkům dát sekačky vyzkoušet v praxi a kde na to mají k dispozici i nějakou travnatou plochu? Myslím si, že jaká která sekačka je se nejlíp pozná až doma v praxi při jejím delším používání. Dobré je před koupi si pozjišťovat a porovnat parametry sekaček které se zvažuje koupit, přečíst si nějaké recenze a články o nich pokud jsou k dispozici, zhlédnout o nich videa na YouTube a případně to i prodiskutovat v některé diskuzi a pak se podle toho rozhodovat.
Tak záleží kolik chcete do sekačky investovat,já můžu doporučit tuto mountfield.cz/... ,kupoval jsem ji hlavně kvůli motoru řady 700,lepší by byla řada 800,ale to už bylo mimo můj finanční limit a zadruhé hliníková slitina šasi .Ano je to Oleo-Mac,ale mě zajímalo jaké má komponenty a za osm let si můžu říci ,že to byla dobrá koupě,jen běžná ůdržba ,žádný problém.
Však jsem psal, že vybírám mezi Husqvarnou a Hondou jiné značky nechci. Ptal jsem se na motory, jestli nemá někdo zkušenosti s motorem Kawasaki.
Do sekačky jsem ochoten investovat do 25 tisíc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.