Nejste přihlášen/a.
Folie přežije 50°C v pohodě. Kolik asi má v létě...
tavit se bude až při 100°C+
O to asi tazateli jde, klidně si kup 3 kilowattový fukar z Lidlu, A můžeš vytápětfólii to nic neudělá
Ale na ten ohřev solarem jsem zvědavý, podle mě takový výkon, to byste musel mít solární pole ) budete ochoten poskytnout fotografií hotového systému?, Děkuji
Fóliovník má prachmizernou izolační schopnost na to vytápět ho elektřinou, kterou nekradeš, ale platíš. Co se týče ekonomiky tohoto projektu, tam si zřejmě ještě neudělal ani čárku.
Smysl dávají skleníky izolačním polykarbonátovým dvojitým izolováním, které vytápíte odpadním teplem z Antcore mašin (těžba crypto), které krmíte svou vlastní vodní nebo FVE elektrárnou na dotacích
Jinak se běžně vytápí průmyslové skleníky odpadním teplem z elektráren. Možná přes tepelné čerpadlo a nějakou vodoteč? Dříve se používal log Vytopení průmyslový skleníku i dřevo. Ale dnes je levnější přivést tu zeleninu z jižních krajin pomocí mezinárodní dopravy )
fóliovník má význam zejména při nějakém slunečním svitu, kdy zachytí sluneční energii, takže patrně bude mít lepší účinnost do tepla, než fotovoltaika Ale ranní mrazíky ti to nevyřeší !
Tak přesně tuhle myšlenku jsem měla asi před měsícem, a hledala nějakou možnost. Také mám foliovník. A našla jsem tohle, ale zatím jsem ještě nic nekoupila. Takže zkušenost nemám, ale podle mne by to v tom foliovníku možné bylo a není to zase až tak drahý provoz. Já jsem ale přemýšlela o tom, že to nějak připojím k normální plynové bombě, místo těch kartuší. Teď nemůžu to konkrétní topidlo najít, ale když jsem hledala, tak jsem takový typ našla. Byla tam možnost připojit tu obyčejnou bombu.
Nejprve bych fóliovník obalil bublinkovou fólijou. Koupil sfičky a nade hořící sfičku bych zavěsil keramický květináč ku radijaci tepla. Hřbitovní svíčky vydržijou hořet aji nekolik dní. Přez deň bych okolo rozmístil zrcadla směrující slunko na fóliovník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.