Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topeni ve foliovniku

Od: martinm* odpovědí: 14 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat- lze umístit do foliovniku topeni a pomocí nej v něm vytápět? Nemůže to vadit plastove folii? Děkuji za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud dosáhnete teploty, která poškodí fólii, tak už máte i po vylezlých rostlinkách. ;)

Většina toho tepla ale díky nízké teplotní izolaci vyletí pánubohu do oken. Jakýsi smysl by dávalo položení topného kabelu jako protimrazová ochrana.

hodnocení

2x

Co bude zdroj tepla? Elektrikou pohanany ohrievac? Nieco spalujuce pevne alebo tekute palivo?

sas
hodnocení

2x

Folie přežije 50°C v pohodě. Kolik asi má v létě...

tavit se bude až při 100°C+

O to asi tazateli jde, klidně si kup 3 kilowattový fukar z Lidlu, A můžeš vytápětfólii to nic neudělá

Ale na ten ohřev solarem jsem zvědavý, podle mě takový výkon, to byste musel mít solární pole :)) budete ochoten poskytnout fotografií hotového systému?, Děkuji

martinm*
hodnocení

Klidně, já to zvládnu.;) Ne, dělám si legraci. Já toho o foliovniku právě moc nevím, tak se ptám a placnu i nějaký ten nesmysl. ;)
sas

Fóliovník má prachmizernou izolační schopnost na to vytápět ho elektřinou, kterou nekradeš, ale platíš. Co se týče ekonomiky tohoto projektu, tam si zřejmě ještě neudělal ani čárku.

Smysl dávají skleníky izolačním polykarbonátovým dvojitým izolováním, které vytápíte odpadním teplem z Antcore mašin (těžba crypto), které krmíte svou vlastní vodní nebo FVE elektrárnou na dotacích ;)

Jinak se běžně vytápí průmyslové skleníky odpadním teplem z elektráren. Možná přes tepelné čerpadlo a nějakou vodoteč? Dříve se používal log Vytopení průmyslový skleníku i dřevo. Ale dnes je levnější přivést tu zeleninu z jižních krajin pomocí mezinárodní dopravy :))

fóliovník má význam zejména při nějakém slunečním svitu, kdy zachytí sluneční energii, takže patrně bude mít lepší účinnost do tepla, než fotovoltaika :) Ale ranní mrazíky ti to nevyřeší !

hodnocení

1x

Teplo nemůže vafit fólii, pokud to teplo nespálí fólii.

Třeba olejový radiátor, pokud bude umístěn uprostřed, nevadí. Když tam budete pálit ohýnek, bude to problém.

martinm*
hodnocení

Chtěl bych topit eletrickym topením, které bych případně napojit na solární panel.
Nevidim to ruzovo : ak je silne slnko, kurit nemusite, staci samotny foliovnik. Ak je zamracene alebo nocny / ranny mraz, pri kureni elektrinou od dodavatela sa nedoplatite.

martinm*
hodnocení

Jakou byste doporučil teplotu? A kolik zvládne foliovnik udržet tepla. Zvládne ochránit i před mrazy. Díky.

fólie není izolant, moc tepla neudrží.

hodnocení

0x

Tak přesně tuhle myšlenku jsem měla asi před měsícem, a hledala nějakou možnost. Také mám foliovník. A našla jsem tohle, ale zatím jsem ještě nic nekoupila. Takže zkušenost nemám, ale podle mne by to v tom foliovníku možné bylo a není to zase až tak drahý provoz. Já jsem ale přemýšlela o tom, že to nějak připojím k normální plynové bombě, místo těch kartuší. Teď nemůžu to konkrétní topidlo najít, ale když jsem hledala, tak jsem takový typ našla. Byla tam možnost připojit tu obyčejnou bombu.

lkjhgfr
hodnocení

0x

Nejprve bych fóliovník obalil bublinkovou fólijou. Koupil sfičky a nade hořící sfičku bych zavěsil keramický květináč ku radijaci tepla. Hřbitovní svíčky vydržijou hořet aji nekolik dní. Přez deň bych okolo rozmístil zrcadla směrující slunko na fóliovník.

na kolik KORUN to vyjde,

lkjhgfr

Sfička na krchov, co hoří 6 dnů, tak 50kč... 8kč na den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]