Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsev rajčat a paprik

Od: bekycek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, koupili jsme v supermarketu L...L substrát pro výsev a množení značky G...L . Před třemi týdny jsme vyseli semínka rajčat a paprik, ale nic neroste. Překvapilo nás také složení substrátu - jehlíčí, kousky dřeva a pod. Pokud jste si také tento substrát koupili prosím o vaše zkušenosti. Moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

On substrát pro výsev a množení má v podstatě jen za úkol udržovat vlhkost, takže jehličí a pod proč ne. Ten substrát má mít minimum živin (nebo i žádné). Asi vám to zaschlo. Rajčata jste seli stejně moc brzo, optimální doba je teď, na papriky je sice už pozdě, ale ony taky ještě vyrostou.

111®
hodnocení

2x
Jaky maji teplo. Na radiátoru vylezou rychle. Nebo semena na vatu a az ukaze klíček tak do země

Na vatu ne,polámete klíčky.Lepší je papírová kuchyňská utěrka.

Výsev rajčat a paprik

liska5
hodnocení

2x

Četla jsem kdysi o testu zralosti kompostu. Že kvalita kompostu se pozná podle toho, že v něm v pohodě vyklíčí všechna semínka hrachu. V nezralém kompostu prý klíčí špatně. Vy jste mi dotazem tenhle test připomněl. Zkuste v tom vašem substrátu vyklíčit hrášek.--- Já mám opačnou zkušenost. Našla jsem načatý sáček - prošlá semínka rajčat / použitelná do r. 2016/. Zkusila jsem je zasít, pro jistotu do každého kelímku 3 semínka. A vyklíčily úplně všechny!

Zkuste ten Váš divný substrát prolít fialovým roztokem hypermangánu a sejte do něj až druhý den. Tím by se zničily nějaké ty houbové choroby, co ničí klíční rostlinky. Příště kupte substrát se složkou proti padání klíčních rostlin. Už si nevzpomenu na jeho přesný název. Dneska ty substráty jsou vlastně odkyselená rašelina.

bekycek*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Na obalu toho substrátu je napsáno že neobsahuje rašelinu. V předchozích letech jsme také kupovali substrát, byl vzhledově jiný, krásně sypký bez viditelných hrudek a toho co jsem popsala a semínka vyklíčila vždy.

xman

@liska5 Zajimavy. Jaka to byla rajcata (odrudy) a jaky substrat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]