Nejste přihlášen/a.
OT: Zaujala mě v ČR poměrně neznámá lucuma, kterou doporučil drogový dealer Gustavo Fring ve výborném seriálu Volejte Saulovi, prequelu dalšího výborného seriálu Perníkový táta. Přibližně v čase 31:38. Musel jsem to chvíli hledat, informační tok pěje na plody lucumy samou chválu.
Je to samozřejmě Maracuja, neboli mučenka jedlá. Ale u nás prodávaná nemá tu správnou vůni, ani chuť. Kdysi jsem si ji kupovala ve Francii a měla ji moc ráda. Přidávala se ovocných salátů pro její typickou vůni a zvláštní chuť. Stačila jedna, aby provoněla velkou mísu ovocného salátu. Pak jsem si ji koupila tady u nás, a vyhodila ji. Až na to, že na pohled vypadala skoro stejně, její chuť byla úplně jiná. Ani to nevonělo, a ani to nechutnalo jako Maracuja. Dlouho jsem ji u nás v obchodech neviděla, a pak jsem ji najednou viděla v Lidlu, a tak jsem ji s nadšením koupila. A i když byla dost drahá a docela malá, a kus asi 45 korun, vzala jsem si jich víc a pak to nešlo jíst. Od té doby to u nás nekupuji. Zkuste si ji koupit někde v zahraničí, třeba na nějaké dovolené a uvidíte, že se tohle ovoce vůbec nedá srovnávat s tím, co se prodává u nás. Nevím kde to pro naše obchody berou, ale je to prostě nedobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.