Nejste přihlášen/a.
Dostala jsem od dcery před cca 7 lety v květináčku ze semínka vypěstovanou PLUMERII RUBRA. Je to na Havaji keř-strom, z jehož květů se dělají ty ozdobné závěsy na krk. Byla malá, ale tak 10 cm. V létě jsem jí dávala na lodžii a pokaždé mně překvapila 10-15cm přírůstkem. Ale. Rostla jako tyč, na konci olistěná. Žádný zázrak. Nechci jí ubližovat, ale tyč mně taky nebaví. Už zase nabírá, že vypuknou listy a pojedeme dá. Ale já chci keřík. Máte někdo zkušenost, jak na ní?
děkuji
Ne nemám, ale pěstovat havaj? Jina pan gugl:
Charakteristika rostliny
Původ:tropy Jižní a Severní AmerikyDruh:kvetoucí rostlina vhodná pro venkovní letněníTyp listu:vejčitéBarva listu:zelenéBarva květu:krémová, oranžová, růžová, červená, žlutáKvete:Kvete obvykle v létě.Výška:30 - 200 cmVůně:Květy sladce voní.Použití:Je vhodná spíše pro pěstování ve skleníku.Tvarování / řez:Po odkvětu se prořezává, protože nové květy se tvoří pouze na nových výhoncích.Světlo:Miluje slunné stanoviště bez poledního ostrého slunce.Odolnost:nemrazuvzdornáVlhkomilnost:normálníSubstrát:rašelinaNáročnost na pěstování:bez nárokůDoba květů:červen, červenec, srpen
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.