Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za škůdce

Od: sibi odpovědí: 9 změna:

Vážení rádcové, prosím o určení těchto tvorečků (škůdců?). Mám jimi zamořený kompost. Předem děkuji.

Co je to za škůdce

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Chvostoskoci. Rozkladají v kompostech organický materiál. Tak mario to uvedl (opravil) přesně.

05.03.23 13:10
Děkuji :)
sibi
hodnocení

Moc děkuji za určení, jen jsem v rozpacích, zda je to tedy dobře, nebo zda budou škodit. Jsou totiž i v již přeházeném a uzrálém kompostu, který používám k namíchání substrátu na balkonovky, nebo na přesazování květin. Děkuji!

jiofa

Jak píšete a děláte, kompost namíchejte přiměřeně se substrátem pro květiny. Po namíchání se jejich množství rapidně sníží s ohledem na jejich změnené žívotní podmínky.

jiofa

Ještě přidám, že do truhlíků bych takto nevýzrálý kompost nedával.

sibi
hodnocení

Ano, mám 2 části kompostu, ale ty potvůrky byly víc vidět na tom čerstvém. Moc Vám děkuji za odpovědi. Hezký den. Sibi.

hodnocení

2x
Až teď jsem si všiml , že to má nejspíš nožičky . V tom případě může jít o chvostoskoky .
Co je to za škůdce #2

hodnocení

0x
Zdravím , může se jednat o larvy smutnic

hno
hodnocení

0x

No nevím, larvy smutnice mají černé hlavičky!A většinou se jim daří v teple.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]