Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzy přepíchané papriky

Od: maja* odpovědí: 7 změna:

Přepíchala jsem papriky, které měly jen dva děložní lístky. Porostou dál nebo jsem udělala chybu? Stačí jim pokojová teplota nebo je mám mít pořád na topení, kde je tepleji?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, jestli po prepichani vidíte nad zeminou něco zeleného, tak porostou. S tím teplem to zase neprehanejte. Zdravím!
doplněno 05.03.23 10:36:

Nemáte zač.

111®
hodnocení

2x

porostou dál, nechal bych je na teple než se ukážou pravé lístky a pak je dal do teploty 15-18°C

hodnocení

1x

První přepichování se dělá ve stadiu děložních listů, takže naprosto v pořádku. Pokojová teplota je ok, hlavně dost světla ať se nevytáhnou.

maja*
hodnocení

Dobře, udělám to, jak píšete. Děkuji vám za rady.

hodnocení

0x

Já čekám s přepichováním až na první dva lístky po děložních.A dala bych je na okno,ne už na topení,jinak se vám budou vytahovat a budou slabé.

pb®
hodnocení

0x
Musí se přepichovat? K čemu vlastně je přepichování? Mám papriky vysázené po dvou semínkách v substrátu na výsev v rašelinových sadbovačích, už vylezly. Rajčata měla teplo a byla vytažená, ty jsem i se sadbovačem dala do hlubokých kelímků a přisypala hlínu. Kolegyně přepichuje všechno několikrát, já jen vyseju do kelímku, nebo rovnou do skleníku.
xman

@pb

Zdravim, co znamená to přepichování, jsem laik a rád se přiučím něčemu ze zahrádkaření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]