Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem zjistila, že mám na rozmarýnu asi 80 cm velkém a kvetoucím na některých místech asi padlí? Jsou ty jehličky některé jako by s bílým popraškem a zasychají mi konečky výhonků. Co s tím? Je to padlí nebo něco jiného a jak to léčit? Děkuji
Zažila jsem to. Nevím, jestli je to dobře, ale já ty moučnaté konce větviček odstřihla / stejně by zčernaly/ a rostlinu dala na slunnéjší a teplejší místo. Ty dřevnaté části rozmarýnu se zdají být vůči tomu odolné, to jen ty šťavnatější špičky byly chycené. A zvládl to. Napadl mne takový biopřípravek Polyversum Bio Garden. Funguje na padlí dýňovitých, možná i tu zabere. Ale není to moc levné, asi 190kč, V balení je 5g, to je zhruba na 50 litrů vody, tak si to propočítejte a zbytek máte jako fungicid na celou zahrádku.
Foto není třeba, stačí zadat padlí na rozmarýnu a hned máte představu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.