Ahoj , chci se zeptat pokud mám vysoké dno květináče na které ze spod voda nedosáhne,ale kořeny prorůstají dnem do podmisky, vadí rostlině pokud budou její kořeny namočené ve vodě? Květináč má díry i po stranách takže je vzdušný. Díky
Zdravím , také mám pár rostlin , kterým lezou kořeny a vždy je zaleju do misky . Rostlina si během pár hodin vezme kolik chce a zbytek popřípadě vyleju . Tím chci říct , že určitě nevadí , když budou chvilku ve vodě , ale non-stop to není nejlepší , mohli by uhnít .
Asi vadit nebude, ale záleží na rostlině a květináči. Je možné, že potřebuje květináč o trošku větší. Je také možné, že máte na mysli sazenici, která půjde, po zmrzlých, ven. Jaká je to rostlina?
doplněno 04.03.23 16:35:
MI, když pokojovce lezou kořeny z květináče ven, tak to je signál na přesazení do většího. Ne příliš, tak o 2-3 cm většího, s novou, kvalitní zeminou.
sun
Sazenice to není, je to nějaká pokojová rostlina, mám ji dlouho, název neznám :D Zajímalo mě to i kvůli tomu ,protože se říká, že voda která vyteče z květináče, tak sebou odvede i nějaké minerály, tak abych tu vodu zbytečně nevylévala z podmisky ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.