Nejste přihlášen/a.
Viděla jsem přírodopisnou reportáž, kde Varan komondský trápí a sápe za živa menší bezranná zvířátka, vykusuje z nich kusy masa, oni se chuděry snaží ještě bránit a moc je to musí bolet takové utrpení až jsem se z toho rozplakala. Proč taková nemilosrdná bezcitnost je v přírodě?
Ako to ma ten varan spravit? Dat zvieratku injekciu a potom ho nozikom naporcovat a zjest s priborom? Sykorku, ktora uklove na smrt ineho vtacika a zje mu mozog ste videli? Paraziticku osu, ktora do ineho hmyzu nakladie zaziva vajicka a larvy ho zaziva zozeru z vnutra? Orla, ktory surodenca tolko sikanuje, az ho vyhodi z hniezda vyhladovaneho na smrt?
Dufam, ako takto precitlivena osoba nejete maso.
A proto se na tyhle přírodopisné filmy nedívám. Já zvířata miluji, a ráda bych se dívala, ale všude je bohužel také natočené to jak se živí a jak loví. Je mi jasné, že to tam být musí, jinak by to nebyly přírodopisné filmy, ale mně to prostě vadí když vidím třeba jak loví lvi a jiná zvířata, a jak ti co se stanou obětí utíkají ze všech sil. Prostě to nesnesu a tak se takovým filmům vyhýbám. A nesnáším ani jak ve zprávách někdy vyprávějí případy o týraných zvířatech. Okamžitě přepínám a už jenom to, že něco zaslechnu mi vadí, protože pak mi zapracuje představivost a i když to pak nevidím, ani neslyším, stejně to můj mozek dá sám do obrazu a je mi z toho zle.
Víte jak loví velice inteligentní kosatky? Kosatky si uvědomují samy sebe, mají hluboké rodinné vazby, dokážou nenávidět a dokážou se mstít. Vysoce inteligentní savec, který si užívá lov potravy a hraje si s ní. Čím inteligentnější tvor, tím vynalézavější v trápení své oběti.
Podobné pocity zažívám když jím jogurt, který je plný živých mikroorganismů. Na oplátku se některé mikroorganismy snaží sežrat mě. Bohužel, tak to je na tom světě zařízeno. Někdy se to ukazuje jako potravní řetězec: cs.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.