Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč Varan komodský je tak kruté zvíře

Od: matejkova odpovědí: 17 změna:

Viděla jsem přírodopisnou reportáž, kde Varan komondský trápí a sápe za živa menší bezranná zvířátka, vykusuje z nich kusy masa, oni se chuděry snaží ještě bránit a moc je to musí bolet takové utrpení až jsem se z toho rozplakala. Proč taková nemilosrdná bezcitnost je v přírodě?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

3x
A že mravenečník za den sežere 30 000 mravenců Vám nevadí? Vždyť to je naprostá genocida!

hodnocení

3x
Kdyby jenom varan. Ony to dělají všechny šelmy. Neboť jak známo, hlad je strašná potvora.
Ale v přírodě se článkem potravního řetězce stávají buď mladé, bezbranné a nezkušené kusy, případně starší a nemohoucí. Zvířata v plné síle málokdy.
Jak by to tedy varan, potažmo všechny masožravé šelmy měly dělat? Mají si skočit do řeznictví?

hodnocení

2x

Koukám, že se blíží poledene - jdu si připravit pořádnej kus vepřového. Jedinej rozdíl bude v tom, že to nebudu ukusovat z živýho čuníka.

cabelguy
hodnocení

2x
Je důležité si uvědomit, že příroda není "dobrá" nebo "zlá", ale je to prostě systém, kde se různé druhy snaží přežít a přizpůsobit se svému prostředí. Varan komodský je predátorem, což znamená, že se živí jinými zvířaty, a to je pro něj základem jeho přežití. To, že zabíjí menší zvířata, je pro něj přirozené chování, které mu umožňuje získat potravu a udržet si energii.
Při lovu Varan komodský využívá své fyzické schopnosti, jako jsou ostré zuby a drápy, a také svou rychlost a sílu. Jeho kořist se snaží bránit, což může způsobovat bolest a utrpení, ale to je také součástí přirozeného procesu. Je důležité si uvědomit, že zvířata v přírodě se snaží přežít a jsou vybavena instinkty, které jim pomáhají bojovat a bránit se před predátory.
Je také třeba si uvědomit, že člověk vstupuje do přírodního prostředí a ovlivňuje ho svým způsobem života. Varan komodský a další druhy jsou důležité pro udržení rovnováhy v přírodě a jejich ochrana a zachování je velmi důležité pro zachování biodiverzity

hodnocení

1x

Ako to ma ten varan spravit? Dat zvieratku injekciu a potom ho nozikom naporcovat a zjest s priborom? Sykorku, ktora uklove na smrt ineho vtacika a zje mu mozog ste videli? Paraziticku osu, ktora do ineho hmyzu nakladie zaziva vajicka a larvy ho zaziva zozeru z vnutra? Orla, ktory surodenca tolko sikanuje, az ho vyhodi z hniezda vyhladovaneho na smrt?

Dufam, ako takto precitlivena osoba nejete maso.

hodnocení

1x

A proto se na tyhle přírodopisné filmy nedívám. Já zvířata miluji, a ráda bych se dívala, ale všude je bohužel také natočené to jak se živí a jak loví. Je mi jasné, že to tam být musí, jinak by to nebyly přírodopisné filmy, ale mně to prostě vadí když vidím třeba jak loví lvi a jiná zvířata, a jak ti co se stanou obětí utíkají ze všech sil. Prostě to nesnesu a tak se takovým filmům vyhýbám. A nesnáším ani jak ve zprávách někdy vyprávějí případy o týraných zvířatech. Okamžitě přepínám a už jenom to, že něco zaslechnu mi vadí, protože pak mi zapracuje představivost a i když to pak nevidím, ani neslyším, stejně to můj mozek dá sám do obrazu a je mi z toho zle. :(

hodnocení

0x

Vy snad žijete v nějakém la-la-landu...

Co kočka a myš?

Sranda bude, ak ma panicka psika alebo macicku ...

Sranda bude, až bude mít klíště, blechy nebo štěnice v baráku.

Asi jim bude vyprávět pohádky :)

A co zahrádkáři s posbíranými slimáky v plechovce? Sůl, horká voda?

hodnocení

0x
Já osobně z tohoto pohledu nejvíc "nesnáším" opice a lidi. Varan, to je jakýsi ještěr s malým mozečkem, stroj na zabíjení a žraní.
Ale opice i člověk už mají dost rozumu na to. aby věděli, že způsobují zbytečné utrpení, a přesto to často s potěšením dělají.
Zrovna minulý týden jsem viděl domument z Afriky, kde antilopy a oice žijí více méně pohromadě a antilopy využívají rozhledu opic, které blížící se šelmu vidí z větší výšky a vřeští. No a pak řekli, že i opice občas dostane chuť na maso, a ukázali záběr opice na kameni, která se jen sehla a jedním pohybem sebrala antilopě malé mládě. Máma antilopy se pak jen nešťastně koukala, jak opice zaživa pištícímu mláděti okusovala maso ze zadních nohou.
Život je boj, to jen my, abychom spolu lépe vycházeli, jsme si vytvořili takovou tenkou růžovou slupku morálky, ale i v nás je pod touto slupkou "kruté" zvíře.
pb®

Víte jak loví velice inteligentní kosatky? Kosatky si uvědomují samy sebe, mají hluboké rodinné vazby, dokážou nenávidět a dokážou se mstít. Vysoce inteligentní savec, který si užívá lov potravy a hraje si s ní. Čím inteligentnější tvor, tím vynalézavější v trápení své oběti.

Jj, kosatky jsou šikovný.

hodnocení

0x

Mne sa paci vtip, kde chlap obaluje kuracie prsia vo vajicku a hovori :

teraz ta vyprazim v tvojich nenarodenych detoch !

riva
hodnocení

0x

Podobné pocity zažívám když jím jogurt, který je plný živých mikroorganismů. Na oplátku se některé mikroorganismy snaží sežrat mě. Bohužel, tak to je na tom světě zařízeno. Někdy se to ukazuje jako potravní řetězec: cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x
Jasně, podle poslední ankety mezi školáky,
Se maso pěstuje v Hypermarketu*smich*

panbuh
hodnocení

0x

Ukončuji tuto odpovědnu- zkrátka jsem to tak chtěl...-.Howgh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]