Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výchovný řez 3. rok

Od: lukas* odpovědí: 2 změna:
Třešeň Black Star na pomalu rostoucí podnoži Gisela 6. Prosím potřeboval bych poradit s výchovným řezem této třešně. Snažil jsem se a chci, aby třešeň rostla jako čtvrtkmen, jelikož máme malou zahradu. Vystříhl jsem proto loni terminál. První patro mělo a má pouze 2 kosterní větve, které se nyní dále rozvětvují a nad nima narostly v místě odstřiženého terminálu 3 nové kosterní větve, které mají víceméně stejnou tloušťku viz fotky.
Prosím o radu, jak v letošním roce na jaře, až budou pupeny, mám provést řez. Ideálně prosím do fotky škrtnout ty větve, které se mají odstřihnout nebo zkrátit.
Děkuji moc předem za ochotu a rady.

Výchovný řez 3. rok
Výchovný řez 3. rok #2
Výchovný řez 3. rok #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

1x
Já třešeň já višeň se stříhám v létě po sberu.

martinm*
hodnocení

1x
Pokud ještě nevíte, můžete mi napsat na email ja.sadar@seznam.cz s lepší fotkou. Zkusím poradit teď, případně i pro další roky a pestovani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]