Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování převislých jahod

Od: donislav* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, jak pěstovat převislé jahody,které podle inzerátů dosahují výšky 150 cm.

Poslouchala jsem rádio, kde odpovídali zkušení zahrádkáři a že žádné takové jahody neexistují, prý je to podvod. Přece si nemohou dovolit inzerovat něco, co neexistuje ne? Inzerovali to i v zahradnictví Kruh v Jilemnici. Má někdo s podobným problémem zkušenosti?

Moc děkuji. Donislav

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Sám je nepěstuji,ale dle zkušeností známých to není nic obrovského.Je to jako každá jahoda s oddenky,které nejsou tak moc dlouhé a nasazují hned květy.Existují i s květem různých barev,rúžové a červené.Plodnost prý mizerná.

JABRAKA

madla*
hodnocení

3x

Také mě zaujal inzerát o jahodnících šplhajících k nebi*ua*. Je teď ve všech možných novinách a časopisech .Vypadá to velmi lákavě, ale když jsem se o to začala více zajímat, tedy hledat na internetu, dozvěděla jsem se, že to je opravdu podvod. Většina těch co tam píše jsou lidé, kteří naletěli a sazenice si koupili. K vašemu dotazu, že by přece neinzerovali něco, co neexistuje - Proč by neinzerovali a nenabízeli, když se najde spousta těch co na to skočí a koupí si to. A nejen jahody, kapitola sama pro sebe jsou třeba přípravky na hubnutí. Ty taky nefungují ,stojí poměrně dost peněz. a lidi je kupují. Kvůli pár stovkám se nikdo soudit nebude a podvodná firma vydělává. ;)

donislav*
hodnocení

No milá Madlo, přikláním se k vašemu názoru a jahody budu pěstovat pro vnučku sice nízké ale zato určitě něco na nich bude.

Mám jen pár keříčků /snad 30 ks/ ale loni byly první rok a měly poměrně hodně plodů. Tak hold zůstanu při mém systému a děkuji,že se mi vaším přičiněním otevřely oči. D

donislav*
hodnocení

DĚKUJI, NĚCO PODOBNÉHO JSEM SLYŠELA, TAKŽE TO JE BLAMÁŽ PRO LIDI.

meri*
hodnocení

0x

Mam stim take zkusenost a myslim ze to je tak jak vsichni pisete je polovina cervna a to podle prodejcu by museli vypadat trocu jinak mam nez dve sazenice a napisi pak jaka byla uroda

hodnocení

0x

Je to módní výstřelek a tahání penez z lidí. Jahody jsou spíš na rádoby ozdobu, ale výnos o ničem. Věnoval jsem se jahodám sice málo, ale zůstal jsem u klasické osvědčené pozemní odrůdě Senga Sengana, ta nezklame.

hodnocení

0x

reklama je od slova KLAMAT

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]