Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postavení pergoly

Od: pachlova odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký povrch na pergolu typu viz obrázek.

1) Je možná jako podklad pro pergolu, použít holou zem, která se jenom vyrovná, vykope do roviny? Nebo zámkovka? Já mám na zahradě nevyužité zatravňovačky. Je možné použít ty?

2) Který úchyt z obrázku se nejsnadněji použije a který je mmožné použít na ty zatravňovačky?

Díky za případnou radu

Postavení pergoly
Postavení pergoly #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Jako podlaha i zaklad idealne betonova deska. Dalsi moznost betonove patky a obrazek 2. Ty zatloukaci trny by taky sly, ale zalezi na pevnosti pudy, zemni vrut je ale lepsi. Jestli chcete vyuzit zatravnovaky, tak si je tam naskladat muzete. Trava v nich je ale pod strechou blbost a ve sterku se vam bude drzet bordel a nepujde to rozumne uklizet.. osobne bych nedelal polovicate reseni a nechal vylit desku. Hotove je to raz dva a beton v mixu taky nestoji svet.
pachlova
hodnocení

A co kdybych pokladla zatravňovačky normálně na písek...jak se to dělá.. a ty díry zalila do roviny betonem? Výsledek by tak vypadal jako betonová deska.

nebude to vypadat pěkně, já mám zámkovou naklepanou na hlínu a je to dobré

re4zon
Zalivat zatravnovaky betonem je absolutni hovadina, pokud ho nad nimi nebude aspon 5cm. Zatravnovaky jsou to prave protoze jsou v nich diry a jsou propustne pro vlhkost. Davat je pod strechu a necim diry zapatlat nedava vubec smysl, navic se to bude driv nebo pozdeji drolit. Tyhle prodat a bud vylit desku, nebo tam dat normalni betonovou dlazbu.. Snahu vyuzit co mam doma chapu, ale v tomhle pripade je to blbost. Usetri se par korun a reseni bude stat za...
Už vám někdo řekl, že jste strašně umíněná? ;)
Jak píše @re4zon, jen tím narušíte pevnost betonu. Utopit by tam šly, kdyby byla vrstva betonu vyšší, ale pro to zde není důvod a v tenké to bude praskat. Já odobně bych tedy podlahu pergoly udělal z klasických betonových dlaždic, to se dá kdykoli snadno rozebrat a potomci vás nebudou proklínat, že musejí rozbíjet beton. Zatravňovaček se zbavte jinak, třeba jimi můžete orámovat ty dlaždice, udělat stěnu k pergole, dát za odvoz..

hodnocení

1x
Pokud budete chtít, aby vám tam rozumně stály židle a stůl, tak mi zatravňovačky nepřijdou vhodné.
pachlova
hodnocení

Tomu rozumím.. spíš se jich potřebuji zbavit, ať mi v zahradě nestojí..

Udělejte z nich cestičku nebo je nabídněte levně k prodeji..Do pergoly se opravdu nehodí

val
hodnocení

0x

na fotce není Pergola, ale přístřešek.

pokud chcete hliněnou podlahou, tak nejjednodušší je ten zatloukací špičatý kolík.

asd1

Foukne a letí to i s kolíkem ;) Když už tak zemní vrut... Jinak klasická betonová patka, "železo" k přidělání stojky bohatě stačí L

krtek6

když už by přišlo na věc...tak to není ani přístřešek...ale altán...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]