Třešeň Black Star na pomalu rostoucí podnoži Gisela 6. Prosím potřeboval bych poradit s řezem této třešně. Snažil jsem se a chci, aby třešeň rostla jako čtvrtkmen, jelikož máme malou zahradu. Vystříhl jsem proto loni terminál. První patro mělo a má pouze 2 kosterní větve, které se nyní dále rozvětvují a nad nima narostly v místě odstřiženého terminálu 3 nové kosterní větve, které mají víceméně stejnou tloušťku viz fotky. Prosím o radu, jak v letošním roce na jaře, až budou pupeny, mám provést řez. Ideálně prosím do fotky škrtnout ty větve, které se mají odstřihnout. Děkuji moc předem za ochotu a radu. S pozdravem Fictum
Třešně se neřežou na jaře, ale v době, kdy jsou na nich plody! Celkem dobře obráží, být vámi, tak to nechám být a počkám, až se trochu rozvine. Takhle z ní máte pěkné pometlo. Ten terminál jste měl nechat. A také - jak bude třešeň bujně růst, záleží na podnoži, to jste si měl zjistit při koupi. Já bych to nechala aspoň 3 roky být, aby se zbráborala.
Na jaře se provádí výchovný řez do cca 3 roku stromku, tak aby měl stromek správně založenou korunu kosterních větví. Je nesmysl nechat teď stromek být. Opět prosím někoho o radu, ideálně zakreslit do fotky, které větve odstříhnout, chci čtvrtkmen. Děkuji předem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.